Banka Goldman Sachs dostala pokutu 20,6 milióna USD

NETKY.SK • 28 Jún 2010, 10:11 • 2 min
Banka Goldman Sachs dostala pokutu 20,6 milióna USD

Banka Goldman Sachs dostala pokutu 20,6 milióna USD - Svet Americká veľkobanka Goldman Sachs sa nemôže dostať z problémov. Stále zostáva v podozrení, že v minulých rokoch pri investovaní podviedla svojich klientov.

slovakia

left justify in out

Americká veľkobanka Goldman Sachs sa nemôže dostať z problémov. Stále zostáva v podozrení, že v minulých rokoch pri investovaní podviedla svojich klientov. Na jar tohto roku bola obvinená, že mala podiel na podvodoch, ktorých sa dopustil hedžový fond Bayou Group. Banka sa starala o časť jeho obchodov. Americký dohľad nad finančným trhom SEC konštatoval, že banka ignorovala signály o kriminálnych machináciách partnera. Za to dostala teraz pokutu 20,6 milióna USD (16,76 milióna eur).
      V Spojených štátoch sa v tomto prípade stalo po prvýkrát, že pokutu dostala banka, ktorá sprostredkúvala obchody partnerovi. Uviedol to denník New York Times.
      Hedžový fond svoje straty nepriznal a investorov informoval, že jeho riskantné obchody vynášajú. Finančný dohľad v odôvodnení pokuty uviedol, že Goldman Sachs mal prístup k všetkým potrebným údajom fondu, ale nekonal, ako konať mal.
      Zakladateľ Bayou Group Samuel Israel dostal za svoju nekalú činnosť 20 rokov straty slobody. Uviedol to v sobotu (26.6.) Wall Street Journal. Svojich klientov poškodil o 400 miliónov USD.  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies