Banka Barclays začne tento týždeň s prepúšťaním

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 18:22 • 2 min
Banka Barclays začne tento týždeň s prepúšťaním

LONDÝN - Britská banka Barclays už tento týždeň začne s rušením stoviek pracovných miest v divízii investičného bankovníctva.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Bloomberg, ktorá sa odvolala na zdroje blízke informáciám.
     

Zhruba 100 pracovných miest zruší banka v Ázii a k redukciám dôjde aj v investičnej divízii v Londýne a New Yorku, dodali zdroje. V Ázijsko-tichomorskom regióne plánuje banka zrušiť zhruba 5 % z celkového počtu zamestnancov v danej divízii v tejto oblasti.
     

Prepúšťanie je súčasťou širšieho programu rušenia pracovných miest, o ktorom výkonný riaditeľ banky Barclays Antony Jenkins informoval začiatkom mája. Vtedy oznámil, že v rámci plánovaného zrušenia 19.000 pracovných miest zo strany Barclays do konca roku 2016 bude v investičnej divízii zrušených 7000 pozícií.
     

"Barclays sa jednoducho musí zoštíhliť," povedal vtedy Jenkins. "Naším cieľom je stať sa medzinárodnou bankou, ktorá bude pôsobiť len v oblastiach, na ktoré má možnosti, kapacity a konkurenčne vhodnú pozíciu," dodal.
     

V tomto roku plánuje prepustiť banka celkovo 14.000 zamestnancov. Z toho v divízii investičného bankovníctva by ich malo byť okolo 2000.
     

Oznámenie banky o zvýšení počtu prepúšťaných (pôvodne chcela tento rok zrušiť 10.000 až 12.000 miest) prišlo len pár dní po tom, ako Barclays oznámila pokles zisku za 1. kvartál. Hlavným dôvodom boli slabé výsledky práve investičnej divízie, keďže dopyt po vládnych a firemných dlhopisoch stále klesá. Ako Barclays oznámila, jej zisk pred zdanením klesol v 1. kvartáli medziročne o 5 % na 1,69 miliardy libier (2,07 miliardy eur).
     

(1 EUR = 0,81470 GBP)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies