Balík pomoci pre Ukrajinu bude možno potrebovať zmeny

NETKY.SK • 30 Júl 2014, 08:26 • 2 min
Balík pomoci pre Ukrajinu bude možno potrebovať zmeny

WASHINGTON - Úverový program pre Ukrajinu bude možno potrebovať zmeny v prípade, že konflikt vo východných častiach krajiny bude pokračovať dlhší čas.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V utorok to vyhlásila šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardeová. Podľa jej slov okolnosti a predpoklady, podľa ktorých by ďalšia pomoc nebola nutná, počítajú s vyriešením konfliktu "v nie príliš vzdialenej budúcnosti".

 

"Ak sa akýkoľvek z kľúčových parametrov významne zmení, budeme musieť revidovať celú stratégiu, pretože hovoríme o úplne inej situácii," uviedla šéfka MMF. Súčasný úverový program od MMF pre Ukrajinu má hodnotu 17 mld. USD. Ukrajinskí predstavitelia už požiadali o viac peňazí a o medzinárodnú podporu. To im má pomôcť poradiť si so situáciou, ktorú označili za "bezprecedentnú agresiu inšpirovanú Ruskom". USA aj EÚ už odsúhlasili ďalšie sprísnenie sankcií voči Rusku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies