Bale definitívne hráčom Realu Madrid, vraj za sto miliónov eur

NETKY.SK • 2 September 2013, 07:42 • 2 min
Bale definitívne hráčom Realu Madrid, vraj za sto miliónov eur

LONDÝN - Futbalový krídelník Gareth Bale sa dohodol so španielskym veľkoklubom Realom Madrid na šesťročnej zmluve.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry Reuters, vedenie zaplatilo za novú posilu z Tottenhamu Hotspur rekordných 100 miliónov eur. Bale by tak prekonal doterajší rekord Cristiana Ronalda, ktorý v roku 2009 prestúpil z Manchestru United za 94 miliónov eur. Španielske médiá však hovoria "iba" o sume 91 miliónov.

"Viem, že o takomto niečom sníva mnoho chlapcov, ktorí chcú hrať za svoj vysnívaný klub. Mne sa sen splnil. Aj vďaka Southamptonu a Tottenhamu som dnes tam, kde som. Týmto klubom a ľuďom z nich vďačím za veľa, dali mi šancu a stáli za mnou aj v ťažkých chvíľach," uviedol 24-ročný Bale v stanovisku na stránke anglického klubu a dodal: "Tottenham navždy ostane v mojom srdci. Verím, že má pred sebou úspešnú sezónu. Ja sa už teším na nové výzvy v Reale Madrid."

Prezident Tottenhamu Daniel Levy povedal, že vzdať sa Balea nebolo jednoduché: "Nemali sme v úmysle ho predať. Je to šikovný hráč, ktorého sme neustále podporovali a rozvíjali jeho kariéru. Potom však Real prejavil záujem a videli sme, že Gareth chce odísť. Uvedomili sme si, že nie je dobré ho tu držať nasilu. S veľkou nechuťou sme nakoniec súhlasili s prestupom, vieme, že aj bez neho máme silný tím."

Waleský reprezentant absolvuje oficiálnu prezentáciu v novom pôsobisku v pondelok popoludní po lekárskych testoch. "Gareth Bale sa predstaví na štadióne Santiago Bernabeu v drese Realu Madrid a následne absolvuje stretnutie s médiami," uvádza sa v stanovisku "bieleho baletu".

Tréner Tottenhamu Andre Villas-Boas ako prvý v nedeľu potvrdil Baleov odchod. "Je to skvelý hráč a chystá sa na odchod do Realu. Prajeme mu všetko najlepšie," uviedol.

Bale počas svojej doterajšej kariéry obliekal dres FC Southampton a Tottenhamu Hotspur, v ktorom strávil šesť rokov. Je tiež členom reprezentácie Walesu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies