Hamilton vyhral šialené preteky na talianskom Mugelle

NETKY.SK • 14 September 2020, 07:47 • 2 min
Hamilton vyhral šialené preteky na talianskom Mugelle

MUGELLO- Dominantný Lewis Hamilton si pripísal ďalšie víťazstvo v tejto sezóne, pilot Red Bullu Alexander Albon si konečne vybojoval svoje prvé pódium v F1.

slovakia

left justify in out

Hamiltona nezastavili ani dve červené vlajky

Lewis Hamilton sa hneď po štarte z prvej priečky prepadol za svojho fínského kolegu Valtteriho Bottasa a preteky dostali nový náboj. Lenže v úvodných zákrutách sa zrazili jazdci na zadných priečkach a na trať vyšiel safety car. Po reštarte pretekov prišla ešte väčšia kolízia a preteky museli byť zastavené.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 

Po novom štarte sa Hamilton prebojoval naspäť cez Bottasa na prvé miesto a dostal sa do vedenia pretekov. Bottas sa držal Hamiltona na odstup pár sekúnd ale nedokázal Hamiltona nijako nebezpečne ohroziť. Dlho to vyzeralo tak, že Daniel Ricciardo dokáže vybojovať prvé pódium pre Renault a to by znamenalo, že jeho tímový šéf Cyril Abiteboul si bude musieť dať vytetovať nejaké tetovanie, ktoré mu Ricciardo prikáže. Krátko pred koncom, prišla nehoda pilota Racing Pointu Lanca Strolla, ktorá si vyžiadala ďalšie zastavenie pretekov.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),

 

Po ďalšom reštarte sa Bottas dokonca prepadol za Ricciarda ale dokázal Austrálčana predbehnúť naspäť a stíhal Hamiltona. Pilot Red Bullu Alexander Albon dokázal, hneď po reštarte predbehnúť Sergia Peréza a útočil na svoje prvé pódium, jeho obrovská rýchlosť zariadila, že žiadne tetovanie sa konať nebude a Albon sa dostal pred Ricciarda a získal svoje vytúžené pódium.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa FORMULA 1® (@f1),



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies