Bach si z Paríža odniesol vlajku z OH 1924 aj pozitívne dojmy

NETKY.SK • 3 Október 2016, 15:50 • 2 min
Bach si z Paríža odniesol vlajku z OH 1924 aj pozitívne dojmy

PARÍŽ - Thomas Bach si odniesol z Paríža originál vlajky z olympijských hier 1924 a silné dojmy spojené s kandidatúrou mesta na usporiadanie OH 2024. Aspoň to tvrdil prezident Medzinárodného olympijského výboru (MOV) po skončení dvojdňovej návštevy Francúzska.

slovakia

left justify in out

Dar mu osobne odovzdal prezident krajiny Francois Hollande, pridal k nej aj sebavedomý odkaz: "Táto olympijská vlajka bude mať čo nevidieť storočie. Jubileum oslávi v roku, keď Paríž znova usporiada olympijské hry."


Francúzskej metropole zostanú po odhlásení Ríma už len dvaja súperi - Budapešť a Los Angeles. MOV zvolí dejisko v septembri 2017 na zasadnutí v peruánskej Lime. Bach vo Francúzsku diskutoval so športovcami z tejto krajiny a miestnymi politikmi, navečeral sa v prítomnosti starostky Anne Hidalgovej. V nedeľu zavítal do Elyzejského paláca, kde ho prijal Hollande. Reč bola opäť aj o kandidatúre. Bach netajil ohromenie z priazne naprieč celou francúzskou spoločnosťou.

 

"Paríž má veľmi, veľmi silnú kandidatúru pre jednotu a šírku podpory, ktorej sa teší. Urobilo na mňa dojem, že som ju cítil v športových aj politických kruhoch. V minulých kampaniach Paríža to nebolo pravidlom," uviedol nemecký šéf olympijského hnutia. Paríž sa neúspešne uchádzal o OH 1992, 2008 a 2012.


Francúzsky projekt navyše zbiera body aj za to, že vychádza v ústrety Agende 2020 apelujúcej na znižovanie nákladov využívaním hotových športovísk. K dispozícii je 70 percent potrebnej infraštruktúry, ďalších 25 percent budú tvoriť dočasné objekty. Postaviť treba centrum plaveckých športov, jednu halu v susedstve štvrti Bercy, olympijskú dedinu a mediálny komplex. "Váš návrh je excelentný a v súlade s Agendou 2020," kvitoval Bach, ktorého tento týždeň čaká stretnutie s talianskymi funkcionármi. Tí stále dúfajú, že zvrátia storno záujmu Ríma zo strany starostky Virginie Raggiovej.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies