Babiš po prvý raz jasnejšie naznačil záujem ANO o priamu účasť vo vláde

NETKY.SK • 12 November 2013, 06:21 • 2 min
Babiš po prvý raz jasnejšie naznačil záujem ANO o priamu účasť vo vláde

PRAHA/BRNO - Po prvý raz jasnejšie naznačil dnes líder hnutia ANO, podnikateľ slovenského pôvodu Andrej Babiš záujem tohto subjektu priamo sa podieľať na činnosti budúcej vlády ČR. Stalo sa tak v Brne, kde šéf ANO začal povolebné turné s názvom Sme stále s vami.

slovakia

left justify in out

Len tolerovať vládu ČSSD a z parlamentu presadzovať zákony by podľa jeho slov asi nebolo ono. "Je príležitosť ukázať, že to budeme robiť iným spôsobom," cituje jeho slová internetový server iDNES.cz.

V rámci turné Babiš zavíta opäť do všetkých krajov ČR, aby prediskutoval s občanmi, čo by hnutie ANO malo presadzovať. "Sľúbil som voličom, že sa vrátim a sľuby sa majú plniť....Nie je to nijaká kampaň, neočakávame, že by boli ďalšie parlamentné voľby. Je zaujímavé vypočuť si ľudí, čo hovoria. Nemá to žiadny vplyv na povolebné rokovania," zdôraznil šéf ANO.

Na pódiu vo Wannieck Gallery zasadli spolu s Babišom novozvolení poslanci, ktorých má ANO v Juhomoravskom kraji päť, vrátane herca a niekdajšieho diplomata Martina Stropnického, prednostu kliniky Masarykovho onkologického ústavu Rostislava Vyzulu a rektora Vysokého učenia technického Karla Raisa.

Z Babišových úst si prítomní vypočuli jasné odmietnutie progresívnej dane a kritiku podoby cirkevných reštitúcií, kým z úst Rostislava Vyzulu áno úplnému zrušeniu regulačných poplatkov v zdravotníctve Líder ANO súčasne v Brne potvrdil, že jednou z priorít hnutia je prijatie zákona o štátnej službe, ktorého návrh chcú predložiť Rusnokovej vláde do Vianoc s tým, aby mohol byť do roka schválený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies