Babiš dá na sanáciu muničného skladu vo Vrběticiach ešte 44 miliónov Kč

NETKY.SK • 7 Marec 2015, 13:20 • 2 min
Babiš dá na sanáciu muničného skladu vo Vrběticiach ešte 44 miliónov Kč

PRAHA - Český minister financií Andrej Babiš dnes počas svojej návštevy areálu muničného skladu vo Vrběticiach v Zlínskom kraji informoval, že zmenil názor a na odstraňovanie následkov tamojších výbuchov dá navyše 44 miliónov Kč.

slovakia

left justify in out

Z areálu, ktorého sanácia podľa vyjadrenia ministra vnútra Milana Chovanca potrvá niekoľko rokov, začali dnes dopoludnia odvážať muníciu súkromných firiem.

 

Obaja ministri si prezreli zničený areál v obrnenom transportéri. "Stáli sme len meter od nevybuchnutých granátov. Mal som dosť strach. Netušil som, že je to katastrofa takého rozsahu. Chápem požiadavky na navýšenie nákladov," citoval server iDnes.cz z Babišovho vyjadrenia pred novinármi.

 

Minister Chovanec povedal, že vláda bude v pondelok rokovať o navýšení prostriedkov, najmä na cezčasy zasahujúcich policajtov a hasičov. Babiš to pôvodne odmietal.

 

Minister vnútra tiež informoval, že dnes vyrazili z Vrbětíc prvé kamióny s muníciou súkromných firiem, ktorú prevezú do 178 kilometrov vzdialeného vojenského skladu v Květnej neďaleko Svitáv.

V muničnom sklade vo Vrběticiach vybuchol v októbri sklad s 58 tonami vojenského materiálu a v decembri ďalší sklad s 98 tonami rozličnej munície. Polícia oba výbuchy vyšetruje ako úmyselné obecné ohrozenie, pripomenul iDnes.cz.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies