Češku Terezu, odsúdenú v Pakistane za pašovanie heroínu, prepustili

NETKY.SK • 22 November 2021, 11:02 • 2 min
Češku Terezu, odsúdenú v Pakistane za pašovanie heroínu, prepustili

PRAHA/ISLAMABAD - Terezu Hlůškovú v roku 2018 zadržali colníci v pakistanskom meste Láhaur s 9 kilogramami heroínu. Česká ambasáda jej teraz pomôže s návratom domov. Na Twitteri o tom informovalo ministerstvo zahraničia ČR. Prepusteniu predchádzalo rozhodnutie odvolacieho súdu, ktorý ženu pred niekoľkými týždňami oslobodil spod obžaloby, informovala spravodajská televízia ČT24.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo zahraničia v piatok oznámilo, že súd v Láhaure vyhotovil písomný rozsudok o oslobodení, čím splnil potrebný procesný úkon. Hovorkyňa ministerstva zahraničia ČR Eva Davidová v piatok tiež oznámila, že rodina prepustenej si nepraje informovať verejnosť o organizácii cesty z Pakistanu späť do Česka. S Hlůškovou je v kontakte Český zastupiteľský úrad v Láhaure, ktorý jej pravdepodobne poskytne ubytovanie. Z Pakistanu neodletí hneď, bude musieť počkať na vhodný spoj. Letenku jej zaplatia príbuzní.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Češku Terezu, odsúdenú za pašovanie heroínu, už môžu prepustiť z väzenia!

 

Prepustená Češka sa musí z Pakistanu dostať čo najskôr. Hrozí totiž, že sa jej prípad dostane na najvyšší súd, ktorý odvolací verdikt zruší. V tom prípade by zostala právoplatne odsúdená a musela by znovu nastúpiť do väzenia. V prípade, že stihne zo zeme odletieť včas a dostane sa do Česka, návrat do Pakistanu jej hroziť nebude. Pakistan totiž s Českou republikou nemá uzavretú zmluvu o vydávaní zločincov. Ak by najvyšší pakistanský súd rozhodol, že je odvolanie neplatné, kauzu by riešili české úrady.

 

img

 

Češka od začiatku tvrdila, že zadržané drogy jej nepatria a niekto jej ich do kufra podstrčil. Uviedla, že do Pakistanu vtedy letela za prácou modelky. Súd jej však neuveril a odsúdil ju na 8 rokov a 8 mesiacov väzeniaPrevážané drogy by mali na čiernom trhu hodnotu 19,5 milióna českých korún (767 000 eur), uviedol pakistanský spravodajský portál UrduPoint.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Z obrneného auta sa vysypali na cestu bankovky. Ľudia šaleli!

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona