B. BUGÁR: Dohodu SaS a OĽ som očakával, vystúpenie z klubu by nebolo namieste

NETKY.SK • 2 August 2010, 13:30 • 2 min
B. BUGÁR: Dohodu SaS a OĽ som očakával, vystúpenie z klubu by nebolo namieste

B. BUGÁR: Dohodu SaS a OĽ som očakával, vystúpenie z klubu by nebolo namieste

slovakia

left justify in out

img

Predseda koaličného Mosta-Híd Béla Bugár očakával dohodu medzi SaS a Obyčajnými ľuďmi (OĽ). Tou sa dnes štyria poslanci združení okolo Igora Matoviča zaviazali, že klub strany Richarda Sulíka v tomto volebnom období neopustia. Ak by tak urobili, vzdajú sa poslaneckého mandátu.
      "Nemyslím si, že prípadné vystúpenie z klubu by bolo v tomto prípade namieste. Každý si musí uvedomiť, že koalícia je práve o tom, či je možné dosiahnuť kompromis, ktorý ešte zachová tvár danej strany. A tie kompromisy sme museli prijať aj my," vyhlásil podpredseda NR SR Bugár.
      Zatiaľ však nevedel povedať, či Most-Híd podporí body Obyčajných ľudí, ktoré na základe dohody rozšírili program strany Richarda Sulíka. "Budeme o tom ešte rokovať s SaS a až potom sa k tomu môžem vyjadriť," avizoval.
      Sulík podľa vlastných slov nemá problém napríklad s tým, aby sa mzda poslancov parlamentu odvíjala od ich dochádzky a účasti na rokovaniach pléna ani s požiadavkou zrušenia odstupného pre zákonodarcov či zástupcov samosprávy. "Plnenie dohôd je základom akejkoľvek dobrej spolupráce, a preto ja, Richard Sulík, s vedomím premiérky Ivety Radičovej vyhlasujem, že program SaS bude rozšírený o tie body programu OĽ, s ktorými SaS súhlasí," píše sa v dohode.
      Predseda parlamentu tvrdí, že vynaloží maximálne úsilie pri ich presadzovaní v rámci koalície a pri najbližšej aktualizácii vládneho programu ich predloží na doplnenie. "Tento prísľub nahrádza pôvodnú dohodu s OĽ, ktorú sa, bohužiaľ, nepodarilo naplniť," povedal.
      Podľa Igora Matoviča z OĽ sa touto dohodou k nim koalícia v podstate priznala. "Už nie sme nejaké cudzie deti," poznamenal. Preto, ako zdôraznil, v budúcnosti budú vždy hľadať podporu pre ich návrhy medzi koaličnými partnermi. Spomenul, že k dohode došlo preto, že šéf SaS sa prihlásil k pôvodne danému sľubu, že ich požiadavky bude presadzovať do vládneho programu.
      Predseda KDH Ján Figeľ je pripravený vyjadriť sa k uzavretej dohode dnes popoludní.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies