Až 40% britských podnikov chce napriek brexitu budúci rok vytvoriť nové miesta

NETKY.SK • 19 December 2016, 15:42 • 2 min
Až 40% britských podnikov chce napriek brexitu budúci rok vytvoriť nové miesta

LONDÝN - Britské podniky majú v úmysle vytvoriť na budúci rok nové pracovné miesta napriek neistým budúcim vzťahom medzi Londýnom a Európskou úniou po júnovom referende o brexite.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovšieho prieskumu na objednávku Konfederácie britského priemyslu (CBI) štyri z 10 firiem (teda 40 %) plánujú na budúci rok prijať nových ľudí.

 

Kladné saldo, teda prevaha firiem, ktoré plánujú prijať zamestnancov, nad tými, ktoré očakávajú zrušenie niektorých pracovných miest, dosiahlo 28 %. Pokračuje tak optimistický trend, ktorý sa začal v roku 2011.

 

No zároveň v otázke atraktívnosti Británie ako miesta, kde bude možné v nasledujúcich piatich rokoch nájsť zamestnanie, sa postoj respondentov zmenil a výsledná bilancia sa prehupla do záporných hodnôt na -21 % z +16 % pri prieskume na konci roka 2015.

 

Podľa Josha Hardieho, zástupcu riaditeľa CBI, miera zamestnanosti v Británii je aktuálne vysoká. Prácu má viac ľudí ako kedykoľvek v minulosti. Silný trh práce tak môže pozitívne prispieť k výkonu ekonomiky v roku 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies