Automobilka Tata Motors nazvala nové auto podobne ako ničivý vírus - Zica

NETKY.SK • 1 Február 2016, 12:57 • 2 min
Automobilka Tata Motors nazvala nové auto podobne ako ničivý vírus - Zica

NAÍ DILLÍ - Indická spoločnosť Tata Motors zvažuje zmenu názvu nového malého päťdverového auta, ktoré prvýkrát predstaví tento týždeň na autosalóne v metropole Naí Dillí.

slovakia

left justify in out

Volá sa totiž Zica, čo znie vo výslovnosti rovnako ako ničivý vírus zika prenášaný komármi, ktorý sa objavil vo vyše 21 krajinách amerického kontinentu i v Európe a vyvoláva zrejme deformácie plodov u nastávajúcich matiek.

 

Automobilka Tata Motors, ktorá vlastní aj značky Jaguar a Land Rover, vybrala pre nový automobil meno Zica pred niekoľkými mesiacmi. Vzniklo spojením dvoch písmen z anglických slov zippy a car (doslova "auto plné energie"), citovala dnes agentúra DPA hovorkyňu spoločnosti Minarí Šáhovú.

"Meno sme vybrali, keď ešte nič také (ako vírus zika) neexistovalo, a dokonca sme ho už predstavili v decembri médiám. Teraz však zvažujeme situáciu a rozhodneme, či ho budeme alebo nebudeme meniť," dodala.

 

Podľa jej slov však na Auto Expe v Naí Dillí musia uviesť automobil s menom Zica, pretože takto narýchlo ho nie je možné zmeniť.

 

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) uviedla, že v Brazílii, kde sa vlani začala epidémia vírusu zika, registrujú najmenej 1,5 milióna prípadov tohto ochorenia, a že očakávajú, že celkový počet prípadov na americkom kontinente dosiahne počas 12 mesiacov až štyri milióny chorých.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies