Automobilka Fiat Chrysler plánuje odčleniť divíziu Ferrari

NETKY.SK • 29 Október 2014, 16:56 • 2 min
Automobilka Fiat Chrysler plánuje odčleniť divíziu Ferrari

RÍM - Taliansko-americká automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) oznámila, že odčlení svoju divíziu športových vozidiel Ferrari do samostatnej firmy, od čoho si sľubuje získanie financií na ďalší rast spoločnosti. Informovali o tom agentúry AP a DPA i server BBC.

slovakia

left justify in out

Po odčlenení firmy chce 10 % akcií predať na burze a zvyšok rozdeliť medzi akcionárov FCA. Spoločnosť uviedla, že oddelenie by sa malo dokončiť na budúci rok, pričom akcie plánuje kótovať na burze v USA a "pravdepodobne" aj v Európe. FCA potrebuje peniaze najmä na uskutočnenie svojho 5-ročného rozvojového plánu.
     

Okrem oznámenia o odčlenení Ferrari spoločnosť FCA zverejnila aj výsledky za 3. kvartál tohto roka. Ako uviedla, za obdobie od júla do konca septembra dosiahla čistý zisk 188 miliónov eur, čo znamená mierny pokles oproti 189 miliónom eur v rovnakom období vlani.
     

Prevádzkový zisk vzrástol na 926 miliónov eur, no zaostal za odhadmi trhov, ktoré očakávali zisk na úrovni 933 miliónov eur. Čisté tržby sa zvýšili z 20,7 miliardy na 23,6 miliardy eur, no vzrástol aj dlh, a to z 9,7 miliardy na 11,4 miliardy eur.
     

FCA okrem toho potvrdila svoju celoročnú prognózu v oblasti tržieb. Tie by mali dosiahnuť 93 miliárd eur. Dlh očakáva v rozmedzí od 9,8 miliardy do 10,3 miliardy eur a celosvetový predaj na úrovni 4,7 milióna vozidiel.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies