Automobilka BMW zvažuje príchod na východ Slovenska

NETKY.SK • 29 Apríl 2012, 23:01 • 2 min
Automobilka BMW zvažuje príchod na východ Slovenska

Automobilka BMW zvažuje príchod na východ Slovenska - Slovensko  Na Slovensko by mohla prísť v poradí štvrtá automobilka. Príchod do priemyselného parku Kechnec na východe krajiny zvažuje nemecký výrobca automobilov BMW.

slovakia

left justify in out

img

 Na Slovensko by mohla prísť v poradí štvrtá automobilka. Príchod do priemyselného parku Kechnec na východe krajiny zvažuje nemecký výrobca automobilov BMW. Informáciu o možnej investícii priniesla televízia Markíza v dnešných Televíznych novinách.

"Prebieha komunikácia medzi naším zastupiteľským úradom a investorom. Dávame im všetky potrebné informácie, ktoré k rozhodovaniu potrebujú," priblížil pre televíziu minister zahraničných vecí SR Miroslav Lajčák. Štát sa podľa jeho slov snaží s investorom komunikovať takým spôsobom, aby bolo rozhodnutie automobilky nakoniec v prospech Slovenska.

Podľa ministra práce Jána Richtera je to všetko ešte len v začiatočnej fáze prípravy a komunikácie. Slovensko súperí o príchod automobilky s Mexikom. Presná výška investície a koľko pracovných miest by mohla priniesť, zatiaľ nie je známe. Podľa Markízy by aj spolu so subdodávateľmi mohla investícia priniesť desaťtisíce pracovných miest. Automobilka však za to môže požadovať od štátu investičné stimuly, a to nielen vo forme daňových úľav, ale aj v podobe hotovosti.

Zdroj: TASR

Zdroj:TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies