Austrálskym bušom sa 5 rokov túlala ovca. Jej vlna vážila 35 kilogramov

NETKY.SK • 26 Február 2021, 11:47 • 2 min
Austrálskym bušom sa 5 rokov túlala ovca. Jej vlna vážila 35 kilogramov

AUSTRÁLIA - Znie to neuveriteľne. Ovca sa zatúlala zrejme keď ešte bola mláďa. Objavila sa až teraz a keď ju ostrihali, boli prekvapení koľko kilogramov dokázala nosiť.

slovakia

left justify in out

Ovečka roky nosila obrovskú ťarchu. Na sociálnej sieti agenúry AFP boli zverejnené informácie i fotografie a New York post zverejnil video.

 

 

Ovcu pomenovali Baarack. Objavili ju v lesnatom poraste, v štáte Viktória, a previezli ju do záchranného strediska pre zvieratá severne od mesta Melbourne. 

 

„Nemohla som uveriť, že pod toľkou vlnou je ešte žijúca ovca,“ uviedla pre tamojšie médiá Pam Ahernová, zakladateľka záchranného strediska pre zvieratá Edgar’s Mission. Domnievajú sa, že sa zatúlala ešte ako jahniatko.

 

img

 

Aby sa ovce vládali pohybovať, potrebujú zostrih najmenej raz do roka, inak by vo voľnej prírode mali problémy prežiť, hlavne v lete. Ich vlna je totiž ťažká.

 

img

 

Aj keď vlna tejto ovce vážila toľko kilogramov, neprekonala rekord  jej „brata“  Chrisa, ktorého v roku 2015 vážila 41-kilogramov.  

 

Podobný kuriózny článok: Po čelnom skle im liezol 3-metrový had, použili stierače aby ho odplašili a zožali za to kritiku

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona