Matovičova vláda urobila dôležitý krok pre proces objasňovania vraždy Slováka v Belgicku

NETKY.SK • 14 November 2020, 17:58 • 2 min
Matovičova vláda urobila dôležitý krok pre proces objasňovania vraždy Slováka v Belgicku

Slovenská vláda urobili dôležitý krok v procese objasňovania smrti Slováka Jozefa Chovanca.

slovakia

left justify in out

Krok vlády ocenila aj ministerka spravodlivosti Mária Kolíková. Nominantka strany Za ľudí to považuje za dôležitý krok. Je presvedčená, že na základe neho „teraz môžeme podniknúť všetky potrebné kroky k tomu, aby sa Slovensko stalo stranou v trestnom konaní v prípade vyšetrenia smrti J. Chovanca“.

 

 

Smrť Chovanca sa udiala už pred viac ako dvomi rokmi po udalostiach na letisku v Charleroi, ale práve v lete 2020 sa na verejnosťdostali zábery z bezpečnostných kamier, na ktorých vidieť, ako sa polícia k Slovákovi nespráva najprofesionálnejšie. „Je potrebné, aby Slovenská republika využila všetky možnosti na vstup do tohto konania. Chceme dôsledne dbať o to, aby bolo riadne vyšetrené, čo bolo dôvodom smrti pána Chovanca,“ zdôraznila Mária Kolíková na sociálnej sieti.

 

Ide o situáciu, ktorá značne nahráva aj skeptikom voči západnej civilizácii, resp. voci európskym hodnotám, keďže udalosť sa udiala v členskom štáte Európskej únie. „Vnímame, že je to výnimočná situácia, je tu vážne podozrenie, že pochybením silových zložiek iného štátu zomrel náš občan, pričom ani po dvoch rokoch ešte stále nie sú zrejmé výsledky vyšetrovania a nie je jasne oficiálne vysvetlené, prečo vlastne zomrel,“ uzavrela ministerka spravodlivosti Matovičovho kabinetu. Prečítajte si aj o jednom z predchádzajúcich krokov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies