Australský politik sa po 9 rokoch vzdal postu senátora a tvrdí, že ním nikdy ani nebol

NETKY.SK • 14 Júl 2017, 14:25 • 2 min
Australský politik sa po 9 rokoch vzdal postu senátora a tvrdí, že ním nikdy ani nebol

CANBERRA - Austrálsky politik sa v piatok vzdal postu senátora a po deviatich rokoch, ktoré si v Senáte odsedel tvrdí, že senátorom "technicky vzaté ani nikdy nebol".

slovakia

left justify in out

Scott Ludlam, ktorý je podpredsedom Strany zelených, totiž len celkom nedávno zistil, že má okrem austrálskeho ešte aj novozélandské občianstvo, a podľa austrálskych zákonov teda poslancom alebo senátorom nemôže a ani nikdy nemal byť. "Úprimne sa za to ospravedlňujem. Bol to omyl," vyhlásil v piatok politik pre austrálske médiá.

Ludlam sa narodil pred 47 rokmi na Novom Zélande, no vo veku troch rokov sa s ním rodičia presťahovali do Austrálie a až doteraz netušil, že má stále aj novozélandské občianstvo. Austrálska ústava je však v tomto neúprosná a stanovuje, že "občan cudzej mocnosti" nemôže byť zvolený do parlamentu.

Ludlama jeho aktuálne zistenie podľa jeho vlastných slov "úplne odrovnalo", na druhej strane vidí aj jedno pozitívum: "Aspoň budem môcť voliť v septembrových voľbách na Novom Zélande," povedal.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies