Austrálska vláda chce strieľať bielych žralokov pri plážach

NETKY.SK • 25 Január 2014, 07:12 • 2 min
Austrálska vláda chce strieľať bielych žralokov pri plážach

SYDNEY - Háky s návnadami na chytanie veľkých žralokov dnes plánujú rozmiestniť neďaleko niektorých pláží západného pobrežia Austrálie po tom, čo tu došlo k siedmim smrteľným útokom žralokov na ľudí za ostatné tri roky. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Žraloky s dĺžkou viac než tri metre, ktorí sa do zosieťovaných návnad chytia, poverené tímy zastrelia a odvezú ďalej do Indického oceánu.

Premiér štátu Západná Austrália Colin Barnett program v piatok obhajoval proti kritikom. Tí tvrdia, že bude neúčinný a v podstate nejde o nič iné než o pomstu. "Potápači, surfisti, plavci a rodiny ... chcú zvýšenú ochranu pred nebezpečnými žralokmi pri týchto plážach," povedal premiér.

Federálna vláda udelila Západnej Austrálii dočasnú výnimku z federálneho zákona o ochrane veľkých bielych žralokov.

Aktivisti sú však odhodlaní hliadkovať okolo návnad a žralokov púšťať na slobodu.
"Sme pripravení urobiť čokoľvek, aby sme pokojnou cestou zastavili tento lov," uviedol hovorca aktivistov Simon Peterffy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies