Austrálska polícia zadržala mladíka (17): Chcel vykonať bombový útok

NETKY.SK • 9 Máj 2015, 06:31 • 2 min
Austrálska polícia zadržala mladíka (17): Chcel vykonať bombový útok

CANBERRA - Austrálska polícia v piatok zadržala a obvinila 17-ročného tínedžera z plánovania bombového útoku v meste Melbourne. V tomto druhom najväčšom austrálskom meste a metropole štátu Viktória chcel nemenovaný mladík odpáliť tri po domácky vyrobené nálože, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Tínedžera zatkli počas spoločnej protiteroristickej operácie federálnych a miestnych policajných jednotiek v jeho domove na melbournskom predmestí Greenvale, kde objavili výbušné zariadenia, ktoré boli následne zneškodnené. Vyšetrovatelia sa začali prípadom zaoberať pred vyše týždňom na základe bezpečnostného tipu.

 

Podľa polície obžalovaný chlapec pochádza z usporiadanej rodiny, ktorá bola z predmetného zistenia šokovaná. "Zásah federálnej polície a polície štátu Viktória určite zachránil niekoľkým ľuďom život. Ak by sme nezakročili, hrozilo by skutočné nebezpečenstvo atentátu," uviedol zástupca austrálskej federálnej polície Mike Phelan.

 

V apríli tamojšie úrady zatkli päticu austrálskych tínedžerov, ktorí plánovali uskutočniť teroristický čin v štýle extrémistickej skupiny Islamský štát (IS), zameraný na príslušníkov polície a vojnových veteránov. Spojitosť medzi oboma prípadmi sa zatiaľ nepotvrdila. Zaútočiť chceli v sobotu 25. apríla.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies