Australian Open: Do prvého semifinále postúpili Na Li a Bouchardová

NETKY.SK • 21 Január 2014, 07:52 • 2 min
Australian Open: Do prvého semifinále postúpili Na Li a Bouchardová

MELBOURNE - Čínska tenistka Na Li a Kanaďanka Eugenie Bouchardová v utorok utvorili semifinálovú dvojicu v hornej polovici "pavúka" dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (13. - 26. januára, celková dotácia 33 miliónov AUD, tvrdý povrch Plexicushion vonku).

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročná víťazka parížskeho antukového rovnako významného Roland Garros 2011 Na Li nasadená ako štvrtá si vo štvrťfinále poradila s talianskou rovesníčkou Flaviou Pennettovou, dvadsaťosmičkou podujatia, za 67 minút jednoznačne dvakrát 6:2. Ešte len 19-ročná Bouchardová nasadená ako tridsiata dosť nečakane prekonala srbskú niekdajšiu líderku svetového rebríčka Anu Ivanovičovú za 144 minút 5:7, 7:5, 6:2. 

Bývalým koučom Belgičanky Justine Heninovej Carlosom Rodríguezom trénersky vedená Na Li je na južnej pologuli finalistka ročníkov 2011 a 2013. Hrdinka prípravného turnaja v čínskom Šen-čene má v tejto sezóne zatiaľ čistý štít. Ázijčanka predvlani v Montreale triumfovala nad Kanaďankou dvakrát 6:4. 

"Myslím si, že všetci túžia získať grandslamový titul. Najprv sa však treba dostať aspoň do semifinále, nie?" zafilozovala si Na Li, keď mala zhodnotiť svoje celkové vyhliadky aj v kontexte výpadkov Američanky Sereny Williamsovej a Rusky Marie Šarapovovej. "Dnes som bola naozaj spokojná. Zajtra budem mať voľna, pohovorím si s trénerom a celým tímom a pripravím sa na nasledujúcu výzvu," dodala Číňanka. 

Pre niekdajšiu jednotku deblového rebríčka a bývalú členku singlového Top 10 Pennettovú zostáva grandslamovým osobákom semifinále vlaňajších US Open. V Melbourne pred dvanástimi mesiacmi absentovala pre problémy so zápästím. 

Pre Bouchardovú bolo doterajším maximom medzi seniorkami na úrovni veľkej štvorky 3. kolo vlaňajšieho Wimbledonu, v 2. kole na londýnskej tráve prevýšila práve Ivanovičovú. Teraz je prvou zástupkyňou krajiny javorového listu v semifinále AO v histórii. Celkovo sa to na Majors naposledy podarilo Carling Bassettovej-Segusovej na US Open 1984. Bouchardová sa k 27. januáru premiérovo ocitne v Top 20, predznamenala Tenisová asociácia žien. Momentálne sa nachádza v prepočtovej online verzii na 18. priečke a nižšie ju už môže odsunúť len Dominika Cibulková. 

"Ana zahrala naozaj dobre, ja som musela bojovať a zostať agresívna. Myslím si, že v druhom a treťom sete som dokázala vystupňovať môj výkon," podotkla úradujúca laureátka označenia Nováčik roka WTA Bouchardová, ktorá debutuje v hlavnej súťaži pri rieke Yarra. Minulý rok neprešla kvalifikáciou. Obrat z 0:1 na sety predviedla aj v osemfinále proti domácej voľnej karte Casey Dellacquovej. Nickom Savianom na Floride pripravovaná Bouchardová je hrdinka dvojhry aj štvorhry dievčat z Wimbledonu 2012. 

Dvadsaťšesťročná dobyvateľka RG 2008 Ivanovičová (14.) v predchádzajúcich dvoch kolách prekonala grandslamové šampiónky Samanthu Stosurovú a Serenu Williamsovú - zhodne z 0:1. Tentoraz jej nestačil vlastný náskok 1:0. Srbka bola pred šiestimi rokmi vo finále AO. 

Štvrťfinálové dvojice v dolnej polovici žrebu sú Simona Halepová (Rum.-11) - Dominika Cibulková (SR-20) a Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Viktoria Azarenková (Biel.-2). Hrať sa bude v Rod Laver Arene v stredu, v Cibulkovej prípade od 1.00 h SEČ. 

Dvojhra žien - štvrťfinále (horná polovica "pavúka"): 
Na Li (Čína-4) - Flavia Pennettová (Tal.-28) 6:2, 6:2 za 67 minút 
Eugenie Bouchardová (Kan.-30) - Ana Ivanovičová (Srb.-14) 5:7, 7:5, 6:2 z 144 minút 

Stredajší program štvrťfinále dvojhry žien (dolná polovica "pavúka"): 
Simona Halepová (Rum.-11) - Dominika Cibulková (SR-20) / prvý zápas v Rod Laver Arene (začiatok o 1.00 h SEČ) 
Agnieszka Radwanská (Poľ.-5) - Viktoria Azarenková (Biel.-2) / druhý zápas v Rod Laver Arene (začiatok približne po 2.30 h SEČ)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies