Austrália vyzvala sýrskych militantov na prepustenie vojakov mierových síl OSN

NETKY.SK • 30 August 2014, 11:39 • 2 min
Austrália vyzvala sýrskych militantov na prepustenie vojakov mierových síl OSN

CANBERRA - Austrálska ministerka zahraničných vecí Julie Bishopová odsúdila dnes zadržiavanie 44 vojakov mierových síl OSN z Fidži sýrskymi militantmi. Vyzvala na ich bezpodmienečné prepustenie.

slovakia

left justify in out

Austrália ako člen Bezpečnostnej rady OSN "požaduje bezpodmienečné a okamžité prepustenie všetkých zadržiavaných vojakov mierových síl OSN," citovala z vyhlásenie ministerky agentúra AP. Vojakov zadržiavajú od štvrtka militanti na sýrskej strane Golanských výšin. Premiér Fidži Frank Bainimarama v piatok povedal, že jeho vláda "úzko spolupracuje s OSN v záujme ich prepustenia..... Najnovšia informácia, ktorú máme, je, že sú v poriadku a môžem povedať, že sa začali rokovania o ich prepustení".
      

Povstalci, podľa všetkého z Frontu an-Nusra spájaného s al-Káidou, zajali skupinu vojakov neďaleko hraníc s Izraelom. K incidentu došlo v meste Kunajtra, kde sa islamskí militanti v stredu zmocnili jediného sýrskeho hraničného priechodu s Izraelom, čo vyústilo v ich silné ostreľovanie stíhačkami sýrskeho režimu.
      

Sýrski militani tak tento rok už po tretí zadržali vojakov mierových síl OSN (UNDOF), ktorí dohliadajú na dodržiavanie dohody o prímerí medzi Sýriou a Izraelom z roku 1974. Pri predchádzajúcich dvoch incidentoch prepustili vojakov nezranených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies