ATP World Tour Finals: Debutant Wawrinka zdolal Berdycha

NETKY.SK • 4 November 2013, 18:12 • 2 min
ATP World Tour Finals: Debutant Wawrinka zdolal Berdycha

LONDÝN - Švajčiarsky debutant medzi elitou Stanislas Wawrinka zvíťazil v pondelňajšom úvodnom zápase programu dvojhry na koncoročnom výberovom šampionáte tenistov Barclays ATP World Tour Finals v Londýne (4. - 11. novembra, celková dotácia 6 miliónov USD aj so štvorhrou, tvrdý povrch v hale O2 Arena) v základnej A-skupine nad českým rovesníkom Tomášom Berdychom za 146 minút 6:3, 6:7 (0), 6:3.

slovakia

left justify in out

Odvrátil všetkých 5 brejkbalov súpera. Sám dosiahol rozhodujúci brejk vo štvrtom geme tretieho setu. Za stavu 4:1 si Wawrinka nechal ošetriť pravé stehno v oblasti slabín, na koncovku to však už nemalo vplyv. Pri jeho prvom mečbale prehnal Berdych forhend.

V tejto skupine sú aj Španieli Rafael Nadal a David Ferrer, do diania vstúpia v utorok. V pondelok o 21.00 h SEČ otvoria boje v B-skupine singlovej časti podujatia Argentínčan Juan Martín Del Potro a Francúz Richard Gasquet, kvarteto dotvárajú srbský obhajca trofeje Novak Djokovič a Švajčiar Roger Federer.

Dvadsaťosemročný zverenec Magnusa Normana a daviscupového kapitána Severina Lüthiho Wawrinka (8. v renkingu) prekonal finalistu Wimbledonu 2010 Berdycha (6.) tretí raz v rade a šiestykrát z ostatných siedmich duelov. Nadviazal na osemfinálový úspech z medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických 2013. Celkovo vedie v bilancii zo vzájomných stretnutí 8:5. Dosiahol svoj jubilejný 50. zápasový triumf v tejto sezóne.

Semifinalista tohtoročných newyorských US Open 2013 je tretí kvalifikovaný Švajčiar v histórii po Jacobovi Hlasekovi (1988) a 6-násobnom šampiónovi Federerovi. Pripísal si 6. tohtoročný triumf nad niektorým z členov Top 10, v tomto smere je na tretej priečke v hodnotení za Nadalom (20) a Djokovičom (18).

Tomášom Krupom trénersky vedený rodák z Valašského Meziříčí Berdych štartuje na tzv. Masters štvrtý raz (bez prerušenia), predvlani bol v britskej metropole v semifinále a celkovo teraz stojí 4:7 na zápasy. Je jediný z osmičky aktérov, ktorý v tejto sezóne nezískal žiadny titul.

Už o 19.00 h SEČ sa začne derby Marcel Granollers-Pujol, Marc López (Šp.-3) - David Marrero, Fernando Verdasco (Šp.-6) v B-skupine štvorhry. V A-skupine deblovej sekcie šampionátu si Poliaci Mariusz Fyrstenberg a Marcin Matkowski poradili s pakistansko-holandským párom Aisam-Ul-Haq Qureshi, Jean-Julien Rojer 6:3, 7:6 (8).

A-skupina:
Stanislas Wawrinka (Švaj.-7) - Tomáš Berdych (ČR-6) 6:3, 6:7 (0), 6:3 za 146 minút

Tabuľka A-skupiny dvojhry:
1. Wawrinka 1 1 0 2:1 18:13 2
2. Berdych 1 0 1 1:2 13:18 0
Legenda: poradie, hráč, zápasy, víťazstvá, prehry, sety, gemy, body.
Pozn.: Rafael Nadal (Šp.-1) a David Ferrer (Šp.-3) ešte nehrali.

Zostávajúci pondelňajší program:
Štvorhra / B-skupina:
Marcel Granollers-Pujol, Marc López (Šp.-3) - David Marrero, Fernando Verdasco (Šp.-6) / 19.00 h SEČ
Dvojhra / B-skupina:
Juan Martín Del Potro (Arg.-4) - Richard Gasquet (Fr.-8) / nie pred 21.00 h SEČ



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies