Prepustili bývalého štátneho tajomníka Radka Kuruca

NETKY.SK • 22 Október 2021, 17:03 • 2 min
Prepustili bývalého štátneho tajomníka Radka Kuruca

BRATISLAVA - Muža zadržali, obvinili a následne väzobne stíhali od polovice augusta, keď ho zadržali v rámci akcie Mýtnik III.

slovakia

left justify in out

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) vydal v piatok príkaz na prepustenie obvineného bývalého štátneho tajomníka ministerstva financií Radka Kuruca z väzby. TASR o tom informoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. "Prokurátor ÚŠP dňa 22. októbra 2021 vydal príkaz na prepustenie obvineného R. K. z väzby, nakoľko v jeho prípade pominul dôvod kolúznej väzby," objasnil. 

 

img

 

Kuruca stíhali väzobne od 16. augusta, keď o tom rozhodol Najvyšší súd (NS) SR. NS SR tak zrušil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý ho predtým prepustil z väzby na slobodu. Jeho kolúzna väzba mohla trvať maximálne 5 mesiacov.

 

K téme: Bývalý štátny tajomník rezortu financií Radko Kuruc ostáva za mrežami

 

Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka zrušil obvinenie podnikateľa Petra Brhela, ktorého zadržali na začiatku roka v rámci akcie Mýtnik I. Ako v piatok uviedli Hospodárske noviny, Žilinka využil paragraf 363, orgánom činným v trestnom konaní zároveň prikázal opätovne konať. GP SR túto informáciu pre TASR zatiaľ nepotvrdila.

 

img

 

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil v rámci akcie Mýtnik III z korupčnej trestnej činnosti dovedna 8 osôb. Ide výlučne o korupčnú trestnú činnosť, ktorá má základ v 4 rôznych skutkoch. Voči 2 osobám vtedy vzniesli obvinenie z trestného činu podplácania a voči ďalším 6 osobám obvinenie z trestného činu prijímania úplatku. Celkovo zadržali 4 ľudí. Medzi obvinenými bola aj bývalá prezidentka FS Lenka Wittenbergerová, ktorá sa priznala k skutku a 4. augusta ju prepustili z cely policajného zaistenia.

 

Možno vás zaujme: Žilinka pozastavil výkon funkcie prokurátorovi s väzbami na Kočnera

 

 

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies