ATP Viedeň: Mečíř ml. do osemfinále proti Haasovi

NETKY.SK • 16 Október 2013, 10:08 • 2 min
ATP Viedeň: Mečíř ml. do osemfinále proti Haasovi

VIEDEŇ - Slovenský kvalifikant Miloslav Mečíř ml. uspel pri svojej premiére v hlavnej singlovej súťaži nad základnou úrovňou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF). V utorňajšom zápase 1. kola dvojhry na turnaji ATP World Tour 250 Erste Bank Open vo Viedni (dotácia 571 755 eur, tvrdý povrch Opticourt v hale) zvíťazil nad 27-ročným Španielom Pablom Andújarom, 51. v renkingu, v ich prvom vzájomnom súboji za 80 minút 6:4, 6:4.

slovakia

left justify in out

"Dnešný zápas som zvládol výborne. Bol som dobre rozohraný z kvalifikácie. Po dvoch zápasoch v nej, ktoré boli ťažké, som si konečne zvykol na povrch. Až na niekoľko chýb mi tam takmer všetko padalo, stretnutie som si užil. Súpera som prakticky nepoznal, akurát som s pozrel nejaké videá na internete a aj mi to trochu nahnalo strach, ale nádejal som sa, že mu mojou atypickou hrou môžem narobiť problémy. Na kurte mi vychádzalo to, na čom som pracoval," skonštatoval Miloslav Mečíř ml. pre agentúru SITA. 

Dvadsaťpäťročný Bratislavčan Mečíř junior sa v osemfinálovom 2. kole stretne s druhým nasadeným nemeckým veteránom Tommym Haasom, už má istotu prémie 8670 eur a 32 bodov do svetového rebríčka, v ktorom figuruje na 240. priečke. Syn kapitána daviscupovej reprezentácie SR útočí na prienik nad čiaru kvalifikácie januárových melbournských grandslamových Australian Open. 

Tridsaťpäťročný Haas je niekdajší druhý muž svetového rebríčka, teraz figuruje na dvanástej priečke. "Je takmer v Top 10, v tomto zmysle to určite bude môj zatiaľ životný zápas. Predpokladám, že nás dajú hrať na centrálny dvorec. Samozrejme, že on bude favorit a ja môžem nastúpiť bez akéhokoľvek tlaku a znova si to užiť. Dúfam len, že nebudem mať ´naložené v nohaviciach´. Pochopiteľne, že Haasa som veľakrát videl hrať. Prvý raz tuším už ako 9-ročný naživo, keď som bol s otcom a Kájom Kučerom na Hopman Cupe v austrálskom Perthe. Odvtedy som ho často sledoval v televízii. On bude mať o mne oveľa menej poznatkov, ale myslím si, že hráč jeho kalibru s tým môže mať nejaké ťažkosti len zopár gemov, kým si ´okuká´ moju hru. Mohlo by to zavážiť aspoň na začiatku zápasu, ale určite sa na čosi také nemôžem spoliehať," upozornil Miloslav Mečíř mladší, ktorý mal dlho dokonalú bilanciu proti členom Top 100, ale neplatí to od letnej prehry s Argentínčanom Federicom Delbonisom na challengeri v Liberci. 

Držiteľ 6 singlových titulov kategórie ITF Futures vrátane dvoch tohtoročných (Kaarst, Rovinj) pendloval počas víkendu medzi Viedňou a Bratislavou, ale už to neplatí: "Prvé dva dni som vychádzal z toho, že nebudú až také dopravné zápchy, ale šoférujem si sám a cez pracovný týždeň sa mi nechce tráviť hodinu v kolónach v meste. Už teda bývam v hoteli." 

Dvojhra - 1. kolo: 
Miloslav Mečíř ml. (SR) - Pablo Andújar (Šp.) 6:4, 6:4 za 80 minút 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies