V Británii vydražili osobný automobil zosnulej princeznej Diany!

NETKY.SK • 29 August 2022, 08:00 • 2 min
V Británii vydražili osobný automobil zosnulej princeznej Diany!

LONDÝN – Športový osobný automobil značky Ford, ktorý kedysi patril britskej princeznej Diane, vydražili v sobotu za 737 000 libier (871 000 eur).

slovakia

left justify in out

Aukcia sa konala niekoľko dní pred 25. výročím Dianinej smrti. Skromné vozidlo, ktoré má najazdených 40 000 kilometrov, sa predalo na dražbe zorganizovanej aukčným domom Silverstone Auctions v grófstve Warwickshire v strednom Anglicku. Záujemcovia z Dubaja, USA i Británie viedli o tento jedinečný model búrlivú licitáciu, ktorá vyústila do predaja kupujúcemu z obce Alderley Edge, nachádzajúcej sa v grófstve Cheshire v severnom Anglicku, informuje tlačová agentúra AFP.

 

 

Ford Escort RS Turbo S1 čiernej farby s modrým pruhom na bokoch, pochádzajúci zo súkromnej zbierky, používala princezná z Walesu v rokoch 1985-1988, keďže uprednostňovala vlastné auto pred reprezentačnými vozidlami kráľovskej rodiny. Daný model nebol luxusným vozidlom, patril však k jedným z najpredávanejších áut v Spojenom kráľovstve; predalo sa z neho viac ako 4,1 milióna kusov. Podobné vozidlá možno v súčasnosti nájsť v inzerátoch za približne 10 000 libier (11 800 eur).

 

 

Predmetný automobil vyrobila spoločnosť Ford podľa Dianiných osobných špecifikácií a dražitelia sa predpokladajú, že ide o jedinú čierno lakovanú verziu tohto modelu. Dianu často fotografovali za volantom pri návšteve obchodov a reštaurácií v Londýne. Princezná šoférovala toto auto s členom kráľovskej ochranky na sedadle spolujazdca a bolo vybavené prvkami ako druhé spätné zrkadlo či vysielačka. 

 

Možno vás zaujme: Google odštartuje kampaň proti dezinformáciám



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona