ATP Londýn: Wawrinka nestačil na Nadala

NETKY.SK • 17 November 2015, 09:12 • 2 min
ATP Londýn: Wawrinka nestačil na Nadala

LONDÝN - Britský tenista Andy Murray úspešne vstúpil do Turnaja majstrov v londýnskej 02 aréne. Ako nasadená dvojka si poradil so sedmičkou "pavúka" Španielom Davidom Ferrerom 6:4, 6:4. V druhom pondelkovom stretnutí skupiny Ilieho Nastaseho zdolal Španiel Rafael Nadal nasadený ako číslo päť švajčiarsku turnajovú štvorku Stanislasa Wawrinku hladko v dvoch setoch 6:3, 6:2.

slovakia

left justify in out

O osude prvého setu súboja medzi Murraym a Ferrerom rozhodol desiaty gem, v ktorom rodák zo škótskeho Dunblane prelomil podanie súpera. Na začiatku druhého dejstva viedol Ferrer 3:1, Murray však otočil na 4:3 a v koncovke slávil úspech. Za stavu 5:4 premenil pri podaní Španiela hneď prvý mečbal.

 

"Bol to náročný zápas plný dlhých výmen od základnej čiary. David bojoval až do poslednej loptičky a enormne mi sťažil cestu za víťazstvom, hoci teraz neservoval až tak dobre. Dôležité bolo, že v koncovke oboch setov som hral konštantne, bez výkyvov," povedal Murray pre akreditované médiá.

 

Nadal bol po zápase s Wawrinkom viac ako spokojný. "Myslím si, že som odohral solídny duel. Iba v prvom geme mi to nešlo, no hneď som zareagoval a potom sa mi už darilo. Hral som agresívne, robil som minimum chýb. Fungoval mi bekhend, forhend, vychádzali mi voleje. Hralo sa mi naozaj dobre," pochvaľoval si 14-násobný grandslamový šampión.

 

Wawrinka sa bude musieť v ďalšom súboji s Ferrerom výrazne zlepšiť, ak chce pomýšľať na víťazstvo. "Vybral som si dnes skutočne zlý deň. Nič mi nevychádzalo, ani jednu maličkú vec som neurobil tak, ako som mal. Bol to naozaj zlý zápas, najmä v druhom sete som nehral dobre. Musím hodiť prehru rýchlo za hlavu a dôkladne sa pripraviť na ďalší duel," uviedol švajčiarsky tenista.

 

Turnaj majstrov v Londýne:

skupina Ilieho Nastaseho:

Andy Murray (2-V. Brit.) - David Ferrer (7-Šp.) 6:4, 6:4

Rafael Nadal (5-Šp.) - Stanislas Wawrinka (4-Švajč.) 6:3, 6:2

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies