Atentátnik sa odpálil pri autobuse v Iraku so šiitskými pútnikmi z Iránu

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 18:00 • 2 min
Atentátnik sa odpálil pri autobuse v Iraku so šiitskými pútnikmi z Iránu

BAGDAD - Samovražedný atentátnik sa odpálil dnes v Iraku na čerpacej stanici v momente, keď z autobusu vystupovali iránski šiitskí pútnici. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na irackých predstaviteľov, ktorí chceli zostať v anonymite.

slovakia

left justify in out

 Pri explózii v meste Tádží, ležiacom 20 kilometrov severne od irackej metropoly Bagdad, zahynulo 10 ľudí vrátane siedmich Iráncov, pričom najmenej 14 osôb sa zranilo. Pútnici sa pred bombovým útokom vracali z posvätného mesta Sámarrá v strednom Iraku.
     

Predstavitelia miestnej nemocnice pre AP potvrdili, že medzi mŕtvymi osobami boli aj tri Iračanky a iracký šofér autobusu.
     

K zodpovednosti za dnešný samovražedný útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Podľa AP však podobné útoky na šiitov spravidla podnikajú militanti z teroristickej organizácie Islamský štát (IS) a iní sunnitskí radikáli. 
     

V Iraku dochádza k bombovým a iným útokom na dennej báze, pričom väčšina z nich je cielená na tamojšiu šiitskú komunitu ale aj na iracké bezpečnostné zložky. K zodpovednosti za útoky sa v mnohých prípadoch prihlásili džihádisti z IS, ktorí vlani ovládli veľkú časť severného a západného Iraku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies