AS Rím zaplatí pokutu 50-tisíc za rasistické prejavy fanúšikov

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 10:18 • 2 min
AS Rím zaplatí pokutu 50-tisíc za rasistické prejavy fanúšikov

RÍM - Taliansky prvoligový futbalový klub AS Rím dostal pokutu 50-tisíc eur za rasistické správanie svojich fanúšikov v nedeľňajšom zápase Serie A proti AC Miláno (0:0).

slovakia

left justify in out

Športový súd najvyššej talianskej súťaže uviedol, že rímski fanúšikovia kontinuálne riadenými chorálmi vyjadrovali rasovú diskrimináciu troch súperových hráčov. Súd nešpecifikoval mená spomenutých futbalistov, avšak tréner "rossoneri" Massimiliano Allegri poznamenal, že jedným z nich bol útočník Mario Balotelli.

AS Rím v oficiálnom stanovisku odsúdil akékoľvek formy rasisticky motivovaných incidentov: "Tento typ správania sa zo strany všetkých priaznivcov vrátane našich považujeme za absolútne neprijateľný." 

Nedeľňajší duel na San Sire musel hlavný arbiter na chvíľu prerušiť, nehralo sa približne dve minúty, kým rímsky kapitán Francesco Totti dal najavo svojim priaznivcom, aby prestali s urážkami. Fanúšikovia vyvádzali aj v prvom dejstve, vtedy dostali upozornenie prostredníctvom reproduktorov na štadióne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies