Arsene Wenger: Barcelona by bola ničím bez Messiho

NETKY.SK • 1 December 2012, 10:59 • 2 min
Arsene Wenger: Barcelona by bola ničím bez Messiho

Arsene Wenger Barcelona by bola ničím bez Messiho - Futbal LONDÝN – Tréner Arsenalu Arsene Wenger si myslí, že Barcelona by bez Messiho bola iba priemerným tímom. Argentínsky útočník, ktorý je len tri góly od vyrovnania historického rekordu Gerda Müllera

slovakia

left justify in out

imgLONDÝN – Tréner Arsenalu Arsene Wenger si myslí, že Barcelona by bez Messiho bola iba priemerným tímom.

Argentínsky útočník, ktorý je len tri góly od vyrovnania historického rekordu Gerda Müllera (strelil 85 gólov v kalendárnom roku 1972) v počte strelených gólov počas kalendárneho roku, je v tejto sezóne v mimoriadne produktívnej forme.
Ale Wenger tvrdí, že bez neho by bola Barcelona "normálnym" klubom. V rozhovore pre francúzsku televíznu stanicu Bein Sport, Wenger povedal:

"Na klubovej úrovni získal absolútne všetko, čo len mohol a prekonal všetky čísla. Mohol by byť rovnakým hráčom niekde inde? Som presvedčený, že Barca mu skvele vyhovuje. Majú skvelé držanie lopty, takže má dostatok času na vytvorenie dobrej pozície, aby mohol ohroziť bránu súpera. Takže si myslím, že inde by nebol úplne rovnakým hráčom. Ale ja tú otázku otočím: Mohla by byť Barca rovnaká bez Messiho? Určite nie, veľmi rýchlo by sa z nej stal normálny tím."

Aktuálne má Messi šancu získať štvrtú Zlatú loptu (FIFA Ballon d'Or) v rade, keď v užšom výbere bojuje o túto cenu s Cristianom Ronaldom a Iniestom. Silným súperom je Ronaldo, ktorý získal toto ocenenie v roku 2008, keď v drese Realu Madrid zohral kľúčovú úlohu pri zisku ligového titulu v minulej sezóne. Fenomenálny Portugalčan zaznamenal v sezóne 2011/12 až 60 presných zásahov a pomohol svojmu tímu do semifinále Ligy majstrov, kde boli vyradený Bayernom Mníchov. V tejto sezóne zaznamenal už 19 gólov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies