Armstrong sa Hushovdovi priznal, ten ho neprezradil

NETKY.SK • 17 Október 2014, 08:30 • 2 min
Armstrong sa Hushovdovi priznal, ten ho neprezradil

OSLO - Nórsky cyklista Thor Hushovd (36) od roku 2011 vedel o dopingovej minulosti Američana Lancea Armstronga.

slovakia

left justify in out

Majstrovi sveta spred štyroch rokov to povedal sám Armstrong v dôvernom rozhovore, ktorého podrobnosti si nechal Hushovd pre seba. Zverejnil ich až teraz počas prezentácie svojej autobiografie "Thor" mesiac po oficiálnom ukončení kariéry v nórskej metropole Oslo. Informuje o tom aj server Cyclingnews.

 

Samozrejme, za toto svoje mlčanie sa Hushovdovi ušla kritika z radov Nórskej cyklistickej federácie či národnej antidopingovej agentúry. Dopingové praktiky bývalého sedemnásobného šampióna Tour de France (neskôr mu odobrali všetkých 7 titulov) sa prevalili až v roku 2013, keď sa Armstrong aj pod ťarchou mnohých svedectiev priznal. "Pozrime sa na to tvárou v tvár: všetci to robia, vrcholová cyklistika sa bez toho robiť nedá," prezradil pred štyrmi rokmi Armstrong Hushovdovi v súkromnom rozhovore. 

 

Bývalý víťaz bodovacej súťaže na Tour de France aj Vuelte Hushovd dostal od médií priamu otázku, či neuvažoval predsa len prezradiť dôvernosti z rozhovoru s Texasanom po pretekoch Okolo Kalifornie z roku 2011, keď ho Armstrong ako dobrého priateľa pozval na oddychový víkend do Hollywoodu. "Zvažoval som to, ale bol som vtedy na vrchole kariéry a obliekal som si dúhový dres majstra sveta. Dospel som k záveru, že ja nie som tá správna osoba, ktorá by to mala zverejniť. Nemyslel som si, že práve ja to musím urobiť. Bol som len cyklista, ktorý chcel jazdiť a nie objavovať, kto dopoval a kto nie. Načo boli potom antidopingové agentúry, ktoré mali k dispozícii najmodernejšie metódy a nevedeli chytiť hriešnikov?" spýtal sa Hushovd vo svojej knihe. Cyklista, ktorému nikdy preukázateľne nezistili doping, tiež uviedol, že si váži každého, kto dosiahol veľké výsledky bez zakázaných látok. "Klobúk dolu pred všetkými, ktorí boli čistí v Armstrongovej ére," dodal pred nórskymi médiami Hushovd, víťaz 10 etáp na Tour de France. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies