Armádny dôstojník dostal 15 rokov za pokus o zvrhnutie komunizmu vo Vietname

NETKY.SK • 13 September 2013, 07:14 • 2 min
Armádny dôstojník dostal 15 rokov za pokus o zvrhnutie komunizmu vo Vietname

HANOJ - Vietnamský súd v stredu uznal bývalého armádneho dôstojníka vinným z pokusu o zvrhnutie komunistického režimu a poslal ho na 15 rokov za mreže.

slovakia

left justify in out

Podľa štvrtkových informácií sa 65-ročný Ngo Hao, ktorý počas vietnamskej vojny bojoval na strane Spojenými štátmi podporovaného Južného Vietnamu, podnikal kroky v záujme nastolenia pluralitného politického systému na základe inštrukcií od zakázaného prodemokratického hnutia Bloc 8406. Podľa tamojších médií mal Hao v uplynulých štyroch rokoch taktiež "písať články a distribuovať dokumenty obsahujúce informácie o režime a ohovárať tak jeho lídrov". Zatkli ho vo februári.

Dôstojník je tak jedným z takmer 50 ľudí, ktorých vietnamské súdy tento rok poslali za mreže za činy proti režimu na čele s prezidentom Truongom Tanom Sangom. Ten stojí na čele 90-miliónovej krajiny na pobreží sporného Juhočínskeho mora, kde vládne komunistická strana potláčajúca opozíciu a obmedzujúca slobodný prístup k informáciám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies