Arktická zima dnes povie posledné slovo: Vo štvrtok vystúpia teploty aj nad bod mrazu

NETKY.SK • 11 Január 2017, 06:37 • 2 min
Arktická zima dnes povie posledné slovo: Vo štvrtok vystúpia teploty aj nad bod mrazu

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahu druhého stupňa pred nízkymi teplotami pre Banskobystrický, Trenčiansky, Košický, Nitriansky, Prešovský a Žilinský kraj. Výstraha platí od 20.00 h, pre Bratislavský a Trnavský kraj platí prvý stupeň. Informuje o tom na svojej internetovej stránke.

slovakia

left justify in out

"Miestami sa očakáva dosiahnutie minimálnej teploty vzduchu -20 až -27 stupňov Celzia. Silný mráz predstavuje nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. Očakávaný mráz je v danom ročnom období a oblasti zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia organizmu je vysoká," uvádzajú meteorológovia.

 

img

 

Výstrahy zatiaľ platia do stredy (11. 1.) do 9.00 h. Okrem teplotných výstrah sa k nim od polnoci pridajú i výstrahy pred snehovými jazykmi a závejmi v Bratislavskom, Trenčianskom, Nitrianskom a Trnavskom kraji. V Banskobystrickom, Prešovskom a Žilinskom kraji upozorňujú okrem závejov aj na silný vietor.

 

img

 

img

 

Predpoveď počasia na stredu:

Jasno až polojasno, k večeru na západe pribúdanie oblačnosti. Najvyššia denná teplota -5 až 0, v Žilinskom a miestami aj v Trenčianskom kraji a na Spiši -8 až -5 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -8 st. Slabý, popoludní na juhozápade juhovýchodný až južný vietor 2 až 6 m/s (5 až 20 km/h).

 

Štvrtok:

V noci oblačno až zamračené a na väčšine územia sneženie, na strednom a východnom Slovensku spočiatku malá oblačnosť. Cez deň premenlivá oblačnosť a miestami snehové prehánky alebo sneženie, a to najmä na severe a východe. Miestami tvorba snehových jazykov a závejov.  Najnižšia nočná teplota -9 až 15, v dolinách miestami do -20, na juhozápade okolo -6 st. Najvyššia denná teplota -6 až 0, na juhu stredného Slovenska a na západe +1 až +6 stupňov. Prevažne južný vietor do 6 m/s (20 km/h), v nárazoch do 12 m/s (45 km/h), cez deň na západe prechodne západný 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h) a v nárazoch okolo 15 m/s (55 km/h). Na hrebeňoch hôr búrlivý vietor.

 

img

 

Piatok:

Oblačno až zamračené. Na väčšine územia sneženie, na západe v nižších polohách prechodne aj dážď. Ojedinele poľadovica. Miestami tvorba snehových jazykov a závejov. Najnižšia nočná teplota +1 až -4, na východe -4 až -9 st. Najvyššia denná teplota -2 až +3, na juhozápade miestami do +5 st. Vietor južných smerov 3 až 9 m/s, v nárazoch miestami okolo 17 m/s (10 až 30, nárazy 60 km/h). Popoludní len slabý vietor. Na horách búrlivý vietor až víchrica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies