Arizona Coyotes hrozia žalobou vo výške 2,3 miliardy dolárov voči mestu Phoenix

NETKY.SK • 6 Apríl 2023, 11:00 • 2 min
Arizona Coyotes hrozia žalobou vo výške 2,3 miliardy dolárov voči mestu Phoenix

TEMPE - Klub NHL Arizona Coyotes pohrozil žalobou voči mestu Phoenix vo výške 2,3 miliardy dolárov. Požadujú od mesta odškodné za údajné porušenie zmluvy.

slovakia

left justify in out

Vedenie hokejového klubu NHL Arizona Coyotes pohrozilo žalobou voči mestu Phoenix vo výške 2,3 miliardy amerických dolárov. Urobilo tak v spolupráci so spoločnosťou Bluebird Development, ktorú si klub najal na vypracovanie projektu novej arény v blízkosti medzinárodného letiska Sky Harbor. "Kojoti" týmto krokom, ktorý zvyčajne predchádza žalobe, požadujú od mesta odškodné za údajné porušenie zmluvy.

 

Plánom Coyotes a Bluebird Development bolo vybudovať v Tempe zábavnú štvrť, ktorá by zahŕňala arénu i oblasť s rezidenčnými budovami. Mesto Phoenix však v právnom podaní požiadalo o zákaz výstavby obytných budov v oblasti z dôvodu problémov s hlukom v blízkosti letiska. "Zdá sa, že toto správanie sa radnice mesta Phoenix má za cieľ zachovať si monopol na športoviská v centre mesta a nemá nič spoločné s bezpečnosťou alebo spoľahlivosťou letiska. Kým byrokrati z Phoenixu dovolili developerom postaviť basketbalovú arénu, bejzbalový štadión a byty pod letovými dráhami, keď sa o to isté pokúša Tempe, prichádza vykonštruovaná kríza," uviedol v tejto súvislosti generálny riaditeľ a prezident klubu Xavier Hernandez. Predstavitelia mesta Phoenix uviedli, že sú ochotní súhlasiť s kompromisom, ktorý by umožnil výstavbu zábavnej štvrte a ďalších projektov výmenou za záväzok Tempe, že v oblasti s vysokou hlučnosťou sa nebudú stavať žiadne rezidenčné objekty. Coyotes v súčasnosti hrajú v Mullett Arene s kapacitou 5000 miest, čo je najmenší štadión v NHL, pripomenula agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies