Argentínsky prezident: „Sankcie proti Rusku negatívne ovplyvňujú celý svet.“

NETKY.SK • 11 Máj 2022, 13:52 • 2 min
Argentínsky prezident: „Sankcie proti Rusku negatívne ovplyvňujú celý svet.“

MADRID – Západné ekonomické sankcie voči Rusku majú mimoriadne negatívny dopad na celý svet a spôsobujú škody ľuďom. Tento názor vyjadril prezident Argentíny Alberto Fernandez.

slovakia

left justify in out

Alberto Fernandez objasnil, že „chce hovoriť s Európou a vyjadriť znepokojenie Latinskej Ameriky z problémov“, ktoré vznikajú na pozadí situácie okolo Ukrajiny.

 

„Tieto sankcie, ktoré majú veľmi negatívny dopad na celom svete,“ poznamenal. „Nie sme toho súčasťou.“ Prezident vysvetlil, že chce hovoriť s európskymi lídrami a nastoliť otázku obáv Latinskej Ameriky z problémov, ktoré vznikajú na pozadí situácie okolo Ukrajiny. „V stávke sú potravinová a energetická bezpečnosť v Latinskej Amerike, Strednej Amerike a v Karibiku,“ dodal.

 

img

 

Mojím zámerom je upozorniť Európu na všetky tieto škody,“ povedal Fernandez. „Navrhujem niečo urobiť, pretože po pandémii je to neodpustiteľné. Všetky tieto ekonomické sankcie len viac poškodzujú ľudí a pre krajiny na periférii sú škody vždy väčšie. Je to nemorálne,“ dodal.

 

Ruský prezident Vladimír Putin ohlásil 24. februára „špeciálnu vojenskú operáciu“ v reakcii na žiadosť vodcov republík Donbasu o pomoc. Po tomto USA, EÚ, Spojené kráľovstvo, ako aj mnohé ďalšie štáty uvalili sankcie na ruské fyzické a právnické osoby.    

 

https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14592757



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies