O väzbe pre Kaliňáka sa začne rozhodovať už dnes!

NETKY.SK • 22 Apríl 2022, 14:37 • 2 min
O väzbe pre Kaliňáka sa začne rozhodovať už dnes!

BRATISLAVA – Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku má o väzbe pre exministra vnútra Roberta Kaliňáka začať rozhodovať v piatok od 15.00 h. Vyplýva to z informácií, ktoré TASR poskytla hovorkyňa súdu Katarína Kudjáková.

slovakia

left justify in out

Okrem Kaliňáka sa má rozhodovať aj o väzbe pre advokáta Mareka P. a ďalšieho obvineného M. C. „Výsluchy pred sudcom o návrhoch na väzbu troch obvinených sa začínajú dnes od 15.00 h v Pezinku,“ povedala Kudjáková.

 

K téme: Fica a Kaliňáka chce polícia stíhať väzobne

 

img

 

Kaliňáka vyšetrovateľ NAKA obvinil spolu s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa, ako aj pre opakovaný zločin ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva. Advokát Marek P. je obvinený je zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

 

K téme: Prokurátor ÚŠP podal návrh na vzatie advokáta Mareka P. do väzby

 

Tretí obvinený M. C. čelí obvineniu zo zločinu prijímania úplatku. Podľa Denníka N ide o príslušníka Slovenskej informačnej služby. Tajná služba na otázky TASR zatiaľ nereagovala.

 

Možno vás zaujme: Žilinka vylúčil Lipšica z Ficovho prípadu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies