Argentínsky pohár prvý raz pre River Plate

NETKY.SK • 16 December 2016, 08:36 • 2 min
Argentínsky pohár prvý raz pre River Plate

CÓRDOBA - Futbalisti River Plate sa stali víťazmi iba 7. ročníka Argentínskeho pohára. Vo štvrtkovom finále v Córdobe zdolali Rosario Central 4:3 a spolu s premiérovým ziskom trofeje si zabezpečili aj účasť v nasledujúcom ročníku Pohára osloboditeľov.

slovakia

left justify in out

Hetrikom sa na tom podieľal Lucas Alario, prvé dva góly strelil z penalty, tretí raz prekonal uruguajského brankára Rosaria Carlosa Sousu už priamo z hry, keď ho prestrelil z malého vápna a vyrovnal na 3:3. Podobným spôsobom po skrumáži v šestnástke súpera dosiahol v 75. min víťazný presný zásah ďalší Uruguajčan v argentínskych službách, striedajúci Iván Alonso. Klub z Buenos Aires velebí aj prácu trénera Marcela Gallarda, bývalého reprezentačného stredopoliara.

 

"Dúfam, že zostane, aby dal dokopy nový tím. O motiváciu má postarané. Dostali sme sa do Pohára osloboditeľov. Čaká nás niekoľko výbojov a potrebujeme na nich Napoleona," vyhlásil podľa ole.com.ar prezident klubu Rodolfo D'Onofrio.

Argentínsky pohár - finále - výsledok:
River Plate - Rosario Central 4:3 (2:2)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies