Argentínska prezidentka sa pre chorobu nezúčastní na oslavách Dňa nezávislosti

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 11:40 • 2 min
Argentínska prezidentka sa pre chorobu nezúčastní na oslavách Dňa nezávislosti

BUENOS AIRES - Argentínska prezidentka Cristina Fernándezová sa nezúčastní na oslavách 198. výročia Dňa nezávislosti svojej krajiny a svoje povinnosti bude až do stredy vykonávať z prezidentského paláca. Zotavuje sa z akútnej infekcie hrdla, informovali podľa agentúry AP jej lekári.

slovakia

left justify in out

Fernándezová pozvala na oslavy v meste San Miguel de Tucumán na západe Argentíny ľavicových spojencov z Ekvádoru, Venezuely a Uruguaja. Ich plánované stretnutie bolo označované za príležitosť pre prezidentku pokúsiť sa získať medzinárodnú podporu v dlhoročnom spore Argentíny s americkými držiteľmi jej štátnych dlhopisov.
      

Dnes sa začínajú v New Yorku rokovania, ktoré by mali pomôcť vyriešiť to, o čo sa Argentína bez úspechu pokúša na súdoch už celé roky. Američania majú v rukách argentínske štátne dlhopisy v hodnote najmenej 1,5 miliardy dolárov, napísala agentúra AP.
      

Infekcia hrdla je najnovším zo zdravotných problémov Fernándezovej V januári sa liečila z bolesti bedra a zápalu sedacieho nervu a vlani na jeseň sa podrobila operácii hlavy, pri ktorej jej chirurgovia odstránili z mozgu hematóm. Štyridsaťdňové obdobie od decembra do januára, v ktorom sa stiahla do ústrania a odmlčala sa, vyvolalo obavy o jej zdravotný stav.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies