Arcidiecéza v Los Angeles vyplatila obetiam zneužívania 13 miliónov dolárov

NETKY.SK • 20 Február 2014, 07:07 • 2 min
Arcidiecéza v Los Angeles vyplatila obetiam zneužívania 13 miliónov dolárov

LOS ANGELES - Rímskokatolícka arcidiecéza v americkom meste Los Angeles sa dohodla na 13-miliónovom vyrovnaní so 17 obeťami sexuálneho zneužívania páchanom duchovnými. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na denník Los Angeles Times.

slovakia

left justify in out

Do cirkevného škandálu bol zapletený aj hosťujúci kňaz z Mexika Nicolás Aguilar-Rivera, ktorý podľa úradov počas deviatich mesiacov v roku 1987 zneužil viac ako dve desiatky chlapcov. Obvinený duchovný utiekol späť do vlasti pred 25 rokmi a stále sa ukrýva.
      

Rozsudkom o vyrovnaní sa tak končí posledný zo súdnych procesov vedených proti kňazom z losangeleskej arcidiecézy počas. Spory, ktoré sa ťahali viac než desať rokov, katolícku cirkev stáli vyše 740 miliónov dolárov. "Je to už všetko za nami," konštatoval advokát cirkvi J. Michael Hennigan.
      

Väčšina súdnych konaní sa začala v roku 2002, keď škandál podnietil stovky ďalších obetí sexuálneho obťažovania kňazmi vystúpiť so svojím svedectvom, píše losangeleský denník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies