Arbitrážny súd vzal na vedomie ukončenie sporu medzi štátom a U.S. Steel

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 15:53 • 2 min
Arbitrážny súd vzal na vedomie ukončenie sporu medzi štátom a U.S. Steel

BRATISLAVA - Oceliarska spoločnosť U.S. Steel sa rozhodla zastaviť arbitrážne konanie voči Slovensku späťvzatím svojej žaloby.

slovakia

left justify in out

Toto rozhodnutie vzal na vedomie aj Arbitrážny súd.
     

Ako vyplýva z uznesenia arbitrážneho tribunálu, ktoré má TASR k dispozícii, medzi stranami sporu nebol dohodnutý žiadny zmier ani iné mimosúdne vyrovnanie. Ako sa uvádza ďalej v uznesení, spoločnosť U.S. Steel stiahla svoju žalobu ešte pred rozhodnutím súdu. Každá strana si však bude musieť uhradiť svoje náklady spojené s arbitrážnym konaním. "Obidve strany sa nedohodli na konečnom urovnaní sporu, žiadna strana nepožiadala tribunál o vysporiadanie formou arbitrážneho rozsudku," uvádza sa v uznesení.
     

Aj z tohto dôvodu súd považuje konanie za zbytočné a rozhodol sa ho ukončiť. "Všetky dopredu naplánované pojednávania od 29. júna do 3. júla sú preto zrušené s okamžitou platnosťou," píše sa v uznesení.
     

V arbitráži si spoločnosť U.S. Steel uplatňovala nárok na náhradu škody spôsobenej údajným porušením Dohody o podpore a vzájomnej ochrane investícii uzavretej medzi Českou a Slovenskou federatívnou republikou a Holandským kráľovstvom z dôvodu zavedenia povinnosti platiť tarify za vlastnú vyrobenú a spotrebovanú elektrinu. Spoločnosť žiadal od štátu náhradu škody vo výške 260 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies