Japonský HDP vzrástol na začiatku roka viac, než sa predpokladalo

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 06:53 • 2 min
Japonský HDP vzrástol na začiatku roka viac, než sa predpokladalo

aponský HDP vzrástol na začiatku roka viac, než sa predpokladalo - Svet Japonská ekonomika rástla v trojmesačnom období od začiatku januára do konca marca rýchlejšie, než sa predpokladalo. To je ďalší signál, že tretia najväčšia svetová ekonomika bude zre

slovakia

left justify in out

img

Japonská ekonomika rástla v trojmesačnom období od začiatku januára do konca marca rýchlejšie, než sa predpokladalo. To je ďalší signál, že tretia najväčšia svetová ekonomika bude zrejme pokračovať v zotavovaní aj tento rok. Príčinou vyššieho tempa rastu v porovnaní s májovým odhadom je vysoký domáci dopyt.
      Japonský hrubý domáci produkt (HDP) sa medzikvartálne zvýšil o 1,2 % a nie o 1 %, informovala japonská vláda. Ekonómovia v priemere očakávali revíziu na 1,1 %. Medziročne HDP reálne vzrástol o 4,7 % oproti pôvodne uvádzaným 4,1 %. Ekonómovia počítali s revíziou na 4,4 %.
      Na japonskú ekonomiku malo vlani výrazný negatívny vplyv zemetrasenie a cunami, ktoré krajinu zasiahli v marci 2011. Ekonomika sa však už začína zotavovať vďaka rekonštrukcii postihnutých regiónov a solídnym spotrebiteľským výdavkom.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies