Aplikácia CryptoKitties prerušila fungovanie siete Ethereum

NETKY.SK • 17 December 2017, 20:00 • 2 min
Aplikácia CryptoKitties prerušila fungovanie siete Ethereum

LONDÝN – Popularita aplikácie CryptoKitties narástla do takej miery, že narúša sieť Ethereum. Vytvára preťaženie siete a celkovej prevádzky pre všetkých užívateľov blockchainu Ethereum.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Čo sú CryptoKitties?

 

CryptoKitties sú digitálny maznáčikovia, niečo podobné, ako bolo v minulosti Tamagoči, ale s výhodami modernej technológie blockchain. Tieto "krypto-mačky" sú generované kódom a ich množenie nastáva vtedy, ak použijete Ethereum na inteligentné zmluvy. Tie sú nastavené tak, aby sa dve základné mačky spárili a splodili úplne novú. Celý tento proces je následne zaznamenaný vo verejnej knihe Ethereum. Dôvodom je, že každá mačka, ktorá je vychovaná, je skutočne jedinečná a permanentná.

 

img

 

Aplikácia CryptoKitties ponúka výhodu vlastnenia decentralizovaného digitálneho domáceho maznáčika, čo je v tomto segmente trhu neobyčajne populárne a priťahuje aj nových užívateľov.

 

Riziká preťaženia siete Ethereum

 

Popularita CryptoKitties explodovala v posledných mesiacoch roku 2017 a tento trend predstavuje rýchlo silnejúci tlak na sieť Ethereum. Prerušenie fungovania siete trochu uškodilo samotnému Ethereu, keďže zvýšilo obavy obchodníkov a ostatných používateľov z preťaženia siete a pomalého spracovania transakcií.

 

Pozitívne PR

 

Na druhej strane, narušenie siete aplikáciou CryptoKitties pritiahlo veľa pozornosti, z čoho Ethereum profitovalo nárastom ceny. Navyše je Ethereum vnímané ako zábavnejšie a dostupnejšie pre každodenných používateľov, ktorí sa predtým nejakým spôsobom obávali toho, ako by kryptomena mohla byť začlenená do ich každodenného života.

 

img

 

V hre sú značné objemy Etherea

 

Aplikácia CryptoKitties používa blockchain Etherea na vytvorenie verejnej a zdieľanej histórie "krypto-mačiek". CryptoKitties tvoria viac ako 20 percent všetkých výpočtov v sieti Ethereum a ide o najpopulárnejšiu aplikáciu, keď užívatelia minuli viac ako tri milióny dolárov na šľachtenie týchto digitálnych mačiek spolu s nákupom a predajom rôznych predmetov súvisiach s touto hrou. Priemerná mačka sa v súčasnosti predáva za Ethere v hodnote viac ako 100 dolárov.

 

Čo nás čaká v budúcnosti?

 

V minulosti vývojári Etherea prišli s odvážnymi tvrdeniami, že ich sieť je schopná zvládnuť neobmedzený počet decentralizovaných aplikácií, dokonca v takom rozsahu, že by mohli konkurovať internetu. Toto prerušenie fungovania siete je však varovaním, že tomu tak byť nemusí.

 

img

 

Aplikácia CryptoKitties ukázala, že dokáže preťažiť celú sieť Ethereum. Zároveň poukazuje na skutočnosť, že technológia blockchain ešte stále zápasí s problémami, hlavne zo škálovateľnosťou. Síce existuje mnoho sľubných a zaujímavých odvetví, v ktorom by sa technológia blockchain mohla uplatniť, ale predtým bude potrebné ju doladiť a vychytať z nej všetky muchy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies