Antibakteriálne mydlo nás bacilov nezbaví, namiesto toho môže spôsobiť zdravotné problémy

NETKY.SK • 11 August 2017, 06:00 • 2 min
Antibakteriálne mydlo nás bacilov nezbaví, namiesto toho môže spôsobiť zdravotné problémy

Výskumy ukázali, že efekt antibakteriálnych mydiel je v skutočnosti úplne iný, než by sme očakávali.

slovakia

left justify in out

Mnohí v záujme zdravia a dostatočnej hygieny siahajú práve po antibakteriálnych čistiacich prostriedkoch a mydlách. Tie sľubujú, že nás zbavia baktérii, vírusov a plesní. Ale je to v skutočnosti tak?

 

Viaceré štúdie dokázali opak. Antibakteriálne mydlá sú podľa nich dokonca menej účinné ako bežné mydlo. Navyše, chemikálie, ktoré sa tu nachádzajú, môžu mať vážny dopad na ľudské zdravie.

 

Chemické látky, ktoré sa v takomto type kozmetiky používajú, zvyšujú antibakteriálnu odolnosť ľudského organizmu, čo má za následok postupné oslabovanie účinku antibiotík. Telo si v podstate vytvára imunitu voči prostriedkom, ktoré by mu mali pomôcť v boji s mnohými ochoreniami.

 

Tieto zložky mydiel by zároveň mohli predstavovať veľké nebezpečenstvo pre tehotné ženy. Menia totiž  v tele aktivitu hormónov, čo predstavuje riziko v súvislosti s vývojom plodu. U budúcich mamičiek môžu rovnako spôsobovať vyššiu náchylnosť k infekciám.

 

Jednotlivé antibakteriálne látky, ktoré sa do drogérie momentálne dávajú, sa postupne zakazujú a v budúcnosti by sa malo prechádzať na ich prírodné alternatívy. Dovtedy však treba zvážiť, či si takéto výrobky vôbec zaobstarať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies