Anjela smrti Jaroslava aj po tretí raz poslal súd za mreže na 20 rokov

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 12:36 • 2 min
Anjela smrti Jaroslava aj po tretí raz poslal súd za mreže na 20 rokov

BRATISLAVA – Okresný súd Bratislava I dnes odsúdil Jaroslava D., médiami prezývaného Anjel smrti, na trest odňatia slobody v trvaní 20 rokov. Okrem toho mu na obdobie dvoch rokov zakázal vykonávanie akejkoľvek činnosti v oblasti zdravotníctva a nariadil ochranný dohľad taktiež počas dvoch rokov. Rozsudok nie je právoplatný, obžalovaný sa odvolal.

slovakia

left justify in out

Nižší súd vo veci konal po tretí raz, keď Jaroslava D. pôvodne odsúdil už dva razy taktiež na úhrnný 20-ročný trest odňatia slobody. Obžalovaný sa vždy odvolal a bratislavský krajský súd vec vrátil na opätovné prejednanie a rozhodnutie.

 

Okresný súd tak vypočul ďalších svedkov, ktorí s obžalovaným pracovali na pracovisku v nemocnici. „Na základe doplneného dokazovania nedošlo k zoslabeniu obžaloby, skôr naopak,“ skonštatoval sudca v odôvodnení rozsudku.

 

Obžalovaný sa počas minulých pojednávaní bránil, že sa pri podávaní liekov len pomýlil. „Vyhodnotili sme dôkazy a neveríme tomuto omylu. Ampulky boli diametrálne odlišné a obžalovaný je navyše veľmi zdatná sestra,“ povedal okrem iného sudca. Súd uložil obžalovanému trest v dolnej hranici trestnej sadzby. Vychádzal pritom z toho, že Jaroslav D. viedol riadny život a nebol trestaný.

 

Trest je úhrnný, senát obžalovaného okrem obzvlášť závažného zločinu vraždy uznal za vinného aj za držanie psychotropných a omamných látok. Jaroslav D. mal podľa obžaloby v júni 2011 svojej pacientke Ľuboslave S. vo vážnom stave úmyselne podať lieky, z ktorých jeden sa používa na celkovú anestéziu a druhý na liečbu vysokého krvného tlaku, a spôsobiť jej tým smrť.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies