Angelu Merkelovú v Aucklande privítajú Maori

NETKY.SK • 13 November 2014, 11:01 • 2 min
Angelu Merkelovú v Aucklande privítajú Maori

AUCKLAND - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes pricestovala na svoju prvú návštevu Nového Zélandu, informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Jediným miestom, ktoré navštívi, je najväčšie mesto Auckland na severe krajiny. Dnes o 22.00 SEČ ju tam svojou tradičnou uvítacou ceremóniou pozdravia Maori, pôvodní obyvatelia krajiny.
      

S konzervatívnym novozélandským premiérom Johnom Keyom bude Merkelová rokovať predovšetkým o ekonomických otázkach; pričom ekonomické vzťahy medzi Nemeckom a Novým Zélandom sa považujú za bezproblémové.
      

Predtým, než odcestuje na summit G20 do austrálskeho Brisbane, prezrie si nemecká kancelárka projekt na záchranu symbolu Nového Zélandu - vtáka kiwi, ktorému hrozí vyhynutie. Merkelová okrem toho vystúpi s prejavom na aucklandskej univerzite - hovoriť bude o nemeckej inovačnej a vedeckej politike a stretne sa tiež s predstaviteľmi nemecko-novozélandskej obchodnej komory.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies