Aneta Langerová pokračuje v turné, zavíta aj na Slovensko

NETKY.SK • 5 Október 2015, 15:39 • 2 min
Aneta Langerová pokračuje v turné, zavíta aj na Slovensko

BRATISLAVA - Česká speváčka Aneta Langerová pokračuje v koncertnej šnúre k svojmu najnovšiemu albumu Na Radosti (2014).

slovakia

left justify in out

Po absolvovaní jarného turné sa hudobníčka rozhodla s koncertovaním pokračovať aj na jeseň. Na zoznam pribudli ďalšie české mestá, pričom speváčka vystúpi aj na Slovensku. V Česku odohrá jeden novembrový a pätnásť decembrových koncertov v 15 mestách. Na Slovensku sa postupne predstaví v Bratislave, Nitre, Trnave a Prievidzi. Agentúru SITA o tom informovala PR manažérka Lenka Slaná.


„Jarné turné bol pre mňa nádherný, silný zážitok. Až mi bolo ľúto, že to na nejaký čas končí. S letom však prišli hudobné festivaly. Mám pekné spomienky na Colours Of Ostrava, vystúpenie na slovenskej Pohode, dokončovala som film 8 hlav šílenství a vystupovala s Martou Kubišovou v Ungelte v hre Touha jménem Einodis. Ale našla som si čas aj na oddych. Načerpali sme novú inšpiráciu a teraz nás s kapelou čakajú koncerty až do konca roka,“ uviedla 28-ročná speváčka.


Interpretku budú na pódiách sprevádzať kapela a sláčikové trio. Okrem piesní z nového albumu by mali odznieť aj staršie skladby v nových aranžmánoch. Všetky informácie o turné a predpredaji vstupeniek sú k dispozícii na oficiálnej stránke www.langerovaaneta.cz.


Langerová v týchto dňoch nakrúca nový videoklip a zároveň pripravuje pre svojich fanúšikov vinylovú verziu albumu Na Radosti. Speváčku za nahrávku viackrát ocenili, v roku 2014 získala napríklad štyri Ceny Anděl českej Akadémie populárnej hudby.


Rodáčka z českého Benešova, Aneta Langerová, začala spevácku kariéru v detskom zbore. Neskôr pôsobila v kapele SPB (Spolek přátel bigbítu). Preslávila sa v súťaži Česko Hledá SuperStar, ktorú vyhrala v roku 2004. V rovnakom roku vydala aj úspešný album Spousta andělů. Nasledovali štúdiovky Dotyk (2007), Jsem (2009) a spomínaná Na Radosti. V začiatkoch kariéry a tiež na prvom albume spolupracovala s uznávaným hudobníkom a producentom Ivanom Králom či muzikantom Michalom Hrůzom, ktorý pre ňu napísal hit Voda živá. Fanúšikovia oceňovanej interpretky sa môžu tešiť aj na nový film 8 hlav šílenství, v ktorom stvárni hlavnú hrdinku, ruskú poetku Annu Barkovovu. Premiéra je naplánovaná na rok 2016.

Termíny slovenských koncertov jesenného turné Anety Langerovej - Na Radosti 2015:
5. novembra - Bratislava, Ateliér Babylon
6. novembra - Nitra, Nájomná jednotka 210
7. novembra - Trnava, Music a Cafe Aréna
8. novembra - Prievidza, Art Point / kino Baník


xp;dm



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies