Andreja Martina nezastavil ani natiahnutý sval, vyhecovali ho verní fanúšikovia

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 15:15 • 2 min
Andreja Martina nezastavil ani natiahnutý sval, vyhecovali ho verní fanúšikovia

PRAHA - Slovenský tenista Andrej Martin má opäť lepšiu náladu. Úsmev mu vylúdil triumf na challengerovom podujatí na antuke v Prahe, kde vo finále zdolal Nemca Yannicka Madena za 103 minút 7:6 (3), 6:3. Po zložitom období, keď za dva mesiace spadol zo 106. na 215. miesto v rebríčku a rozlúčil sa aj s trénerom Petrom Milušičákom, sa 27-ročný Bratislavčan opäť odrazil smerom nahor, v pondelkovom vydaní renkingu ATP mu patrí 180. pozícia.

slovakia

left justify in out

Martin sa aktuálne koučuje sám a zrejme našiel spôsob, ako sa dostať zo svojich tenisových problémov. "Nebolo to jednoduché, ale vyplatila sa mi investícia do mentálneho tréningu. Sledujem videá zo svojich zápasov, zanalyzujem ich a potom si stanovím ciele, ktoré sa snažím splniť," uviedol Andrej Martin po svojom pražskom triumfe.


Nemalý podiel na Martinovom triumfe v Prahe majú aj jeho verní fanúšikovia, ktorí mu v každom zápase svojou hlučnosťou vytvárali domáce, či skôr daviscupové prostredie. "Spoznali sme sa na nedávnom turnaji v Umagu. Odvtedy so mnou jazdia po turnajoch," pochválil svojich fanúšikov.

Martin to v Prahe vôbec nemal jednoduché, V prvých troch kolách musel proti svojím súperom odohrať po tri sety a na dvorci strávil dovedna viac než 7 hodín. Najmä trojhodinový vstupný duel proti Kazachovi Oleksandrovi Nedoviesovovi /6:4, 6:7 /4/, 7:6 /6/) sa mohol rovnako skončiť aj v prospech súpera. A to ešte slovenského daviscupového reprezentanta postihli vo finále zdravotné problémy. "Za stavu 4:3 v druhom sete som dobiehal loptičku a trochu som si pri tom natiahol slabiny. Chcel som to čo najrýchlejšie zachladiť, aby som v pokoji mohol dohrať zápas," dodal A. Martin pre tennis-arena.cz.

Andrej Martin si pripísal na konto ôsmy challengerový singlový triumf v kariére, druhý v tomto roku po aprílovom úspechu na antuke v mexickom San Luis Potosí. V prvom augustovom týždni by sa mal predstaviť na podujatí rovnakej challengerovej série v severočeskom Liberci. Žrebu mu v 1. kole pridelil Portugalčana Pedra Sousu (4.).

Víťazné turnaje challengerovej série ATP vo dvojhre v podaní Andreja Martina (8):

2017: Praha (ČR), San Luis Potosí (Mex.)
2015: Padova (Tal.), Biella (Tal.)
2014: Liberec (ČR)
2013: Mexico City (Mex.), San Benedetto (Tal.)
2010: Samarkand (Uzb.)


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies