Andrej Kiska po prvý raz vo funkcii hlavy štátu navštívil Banskú Bystricu

NETKY.SK • 20 Jún 2014, 11:58 • 2 min
Andrej Kiska po prvý raz vo funkcii hlavy štátu navštívil Banskú Bystricu

BANSKÁ BYSTRICA - Ani nie po týždni od inaugurácie za nového slovenského prezidenta Andrej Kiska dnes po prvý raz vo funkcii hlavy štátu navštívil Banskú Bystricu. Jeho prvé kroky pod Urpínom viedli do budovy Štátnej vedeckej knižnice (ŠVK), kde sídli regionálne pracovisko Kancelárie prezidenta SR.

slovakia

left justify in out

Pred ŠVK ho už čakali Banskobystričania, ktorí mu po vystúpení z auta zatlieskali, ale ho aj oslovili s problémami.
      

"Môj súdny spor o dedičstvo sa ťahá už 23 rokov. Mám zničené psychické zdravie, stojí ma veľa peňazí a stále narážam na samé obštrukcie zo strany súdov," reagovala pre TASR Banskobystričanka Eleonóra Čapčíková. Prezidentovi podala ruku a poprosila ho o pomoc. Sľúbil jej, že sa na to pozrie. Do regionálnej kancelárie má doniesť podklady k súdnemu sporu.
      

"Počúvala som jeho emotívny prejav, v ktorom sľúbil pomôcť obyčajným, chudobným ľuďom. Budem žiť v nádeji, že mi pomôže. Darmo sa tu budú meniť zákony, je to o ľuďoch – sudcoch, ktorí sa musia zmeniť, byť ľudskí a spravodliví," dodala Čapčíková.
      

Andreja Kisku pri odchode z regionálneho pracoviska Kancelárie prezidenta SR neplánovane vyprevadilo 30 prvákov zo Základnej školy Jána Bakossa v Banskej Bystrici, ktorí majú dnes športový deň a išli náhodou okolo ŠVK. Učiteľky prehovorili, aby počkali na prezidenta, ktorého "chcú vidieť aj naživo, nielen na obraze na stene".
      

Ten sa pri nich pristavil, opýtal sa ich, aké budú vysvedčenia a rozprávali sa aj o tom, ako pôjdu do druhého ročníka. Prezident však nemohol vedieť, že práve škola, z ktorej sú prváci, sa od septembra 2014 ruší proti ich vôli.
      

Kiska potom zamieril do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou, kde navštívi malých pacientov s onkologickým ochorením a stretne sa aj s personálom Kliniky pediatrickej onkológie a hematológie a tiež so zástupcami občianskeho združenia Svetielko nádeje.
      

Odtiaľ jeho cesta povedie do Košíc.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies