Andrej Danko ukončil návštevu Južnej Kórey: Včera priletel do Bratislavy

NETKY.SK • 30 Jún 2017, 06:51 • 2 min
Andrej Danko ukončil návštevu Južnej Kórey: Včera priletel do Bratislavy

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) ukončil včera pracovnú návštevu Južnej Kórey a vo večerných hodinách priletel spoločne s delegáciou NR SR späť do Bratislavy.

slovakia

left justify in out

Do juhokórejskej metropole Soul odcestoval Danko v nedeľu na popoludní na štvordňovú návštevu, ktorá sa konala pri príležitosti stretnutia predsedov parlamentov euroázijských krajín. Stretnutie prebiehalo v juhokórejskom hlavnom meste od pondelka do stredy a jeho iniciátorom bolo Národné zhromaždenie Kórejskej republiky spoločne so Štátnou dumou Ruskej federácie.

 

Hlavným bodom tohto stretnutia bola utorňajšia konferencia šéfov parlamentov dovedna 25 krajín Európy a Ázie. Na nej boli zo štátov Európskej únie okrem Danka prítomní - predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu Českej republiky Jan Hamáček a podpredseda Národného zhromaždenia Maďarska István Jakab.

 

Parlamentní lídri zúčastnených krajín na konferencii prijali spoločné vyhlásenie, v ktorom sa dohodli na posilnení vzájomnej parlamentnej spolupráce, hospodárskych väzieb aj podpore voľného obchodu. Deklarovali tiež zámer intenzívnejšie navzájom spolupracovať v oblastiach ako napríklad energetika, logistika či otázkach životného prostredia a podporili tiež iniciatívu parlamentu Kórejskej republiky na vytvorenie tzv. kybernetického sekretariátu.

 

Okrem konferencie absolvoval Danko v Soule aj viacero bilaterálnych schôdzok. Stretol sa s predsedom dolnej komory ruského parlamentu - Štátnej dumy - Viačeslavom Volodinom, ďalej tiež s predsedom juhokórejského parlamentu Čong Sje-kjunom aj s predsedom arménskeho parlamentu Arom Bablojanom.

 

V priebehu prvých dvoch dní zároveň rokoval tiež s poprednými predstaviteľmi Kia Motors Corporation a s manažmentom spoločnosti Samsung. Danko opakovane zdôraznil význam týchto stretnutí, pričom Kóreu označil za strategického partnera a zároveň vôbec najväčšieho investora na Slovensku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies