Ancelottimu nevonia politika anglických veľkoklubov

NETKY.SK • 16 December 2016, 11:44 • 2 min
Ancelottimu nevonia politika anglických veľkoklubov

Úspešný taliansky kouč Carlo Ancelotti (57 r.), ktorý momentálne pôsobí v mníchovskom Bayerne patrí medzi elitnú šesticu trénerov s víťazstvom v lige šampiónov na pozícii hráča i trénera, si neodpustil niekoľko štipľavých poznámok na adresu anglických veľkoklubov. Prekáža mu najmä športová politika klubov s primárne americkým kapitálom v tímoch Arsenalu Londýn a Manchestru United.

slovakia

left justify in out

„Mal som to štastie, že som pôsobil v Reale Madrid, a to aj napriek tomu, že tu dochádza pomerne často k výmene trénerov. Je to súčasť našej práce, tak to jednoducho chodí. V najväčších kluboch je ťažké si udržať pozíciu dlhodobo, pretože očakávania sú extrémne. Madrid a jeho história znamenajú, že ak nevyhrávate trofeje, vymenia vás. Musíte to rešpektovať,“ uviedol Ancelotti.

 

„Samozrejme sú kluby ako Manchester United pod vedením Alexa Fergusona v minulosti alebo momentálne Arsenal s Wengerom. Pohľad na vec je odlišný ak sú vlastníci klubov zo Spojených štátov, tých viac zaujíma finančná otázka ako to, kto je aktuálnym trénerom,“ doplnil skúsený kouč.

 

Ancelotti určite narážal aj na svoju trpkú skúsenosť v londýnskom klube FC Chelsea, keď ani nie dve hodiny po nevydarenom stretnutí s Evertonom (0:1) v máji 2011 dostal „padáka“ aj napriek tomu, že bol so svojím tímom úradujúcim šampiónom Premiere League s rekordným zápisom 67 víťazstiev v predchádzajúcich 109 zápasoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies