Ameriku trápia veľké požiare, zasiahli aj prírodnú rezerváciu

NETKY.SK • 31 Júl 2023, 10:00 • 2 min
Ameriku trápia veľké požiare, zasiahli aj prírodnú rezerváciu

Sacramento-Nepriaznivé počasie dáva svetu toto leto zabrať. Ohnivé plamene šarapatia aj v kalifornskej Mojave

slovakia

left justify in out

Ohne, zasahujúce prírodné plochy, dosahujú aj počas tejto letnej sezóny obrovské škody. Horí v európskych aj exotických letoviskách i rôznych ďalších prírodných plochách a ohnivé plamene postupujú stále ďalej. Vrtošivé počasie sa zahráva s ľuďmi na celom svete, kto chce cestovať, nemôže si byť dopredu istý, či práve jeho cieľ cesty zostane ohňom nepovšimnutý. Trápenie prežívajú aj v americkej prírodnej rezervácii Mojave. Plamene už spálili takmer 300 štvorcových kilometrov porastu a šíria sa ďalej do okolia.

 

 

Rozsiahly prírodný požiar sa šíri v prírodnej rezervácii Mojave v americkom štáte Kalifornia. Hasičom sa plamene nedarí dostať pod kontrolu pre nepriaznivé poveternostné podmienky. TASR o tom informuje podľa pondelkovej správy agentúry AP.

Požiar, ktorý v piatok vypukol v odľahlej časti rezervácie Mojave, sa v nedeľu z juhovýchodu Kalifornie rozšíril do susednej Nevady. Na niektorých miestach až šesťmetrové plamene podľa úradov spálili viac ako 284 štvorcových kilometrov porastu.

 

Požiar zatiaľ neohrozuje obydlia a nebola nariadená evakuácia. Situáciu však komplikuje nepravidelný vietor v oblasti. Ďalší prírodný požiar sužuje hornatú časť okresu Riverside na juhu Kalifornie. Miestne úrady tam v sobotu nariadili evakuáciu viac ako 1300 ľuďom. Pri hasení utrpel zranenia jeden hasič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies